Patru cetăţeni străini şi-au pierdut viaţa pe E85, într-un accident petrecut la Traian

Patru cetăţeni străini şi-au pierdut viaţa pe E85, într-un accident petrecut la Traian

 

accident-smurd-pompieri-02Marţi, 7 iunie, în jurul orei 17.50, poliţiştii rutieri au fost sesizaţi despre faptul că pe DN2 – E85, în localitatea Traian, a avut loc un grav accident rutier, soldat cu decesul a patru persoane şi rănirea altor două.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti se pare că, în timp ce un cetăţean grec, de 66 de ani conducea un autoturism pe DN2 – E85, spre Suceava, ar fi schimbat direcţia de deplasare de pe banda de lângă marginea părţii carosabile pe banda de lângă axul drumului, moment în care a intrat în coliziune laterală cu un autotractor condus de un bărbat de 62 de ani, din Rădăuţi, în acelaşi sens de mers pe banda de lângă axul drumului. Din impact, autoturismul a fost proiectat pe sensul opus de deplasare, unde a intrat în coliziune cu o autoutilitară de transport valori, care circula dinspre Suceava spre Bacău, fiind condusă de către un băcăuan de 54 de ani.

La locul accidentului au ajuns un ofiţer şi 11 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman, cu o autospecială pentru descarcerare grea, o autospecială de stins incendii, echipată cu accesorii pentru descarcerare şi prim-ajutor, şi o ambulanţă SMURD, precum şi două echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA).

Medicul aflat la eveniment a declarat decesul şoferului şi al pasagerului aflat pe locul din spatele acestuia, o femeie de 49 de ani. Paramedicii au preluat imediat şi transportat la spital o tânără de 20 de ani de pe locul din dreapta-spate al autoturismului, care a fost proiectată în afara acestuia. În acelaşi timp, pompierii au extras de pe locul din dreapta faţă un bărbat de 27 de ani, preluat de un echipaj al SJA şi transportat la spital în stare foarte gravă. Cu toate eforturile cadrelor medicale, în urma accidentului şi-au pierdut viaţa şi tânăra de 27 de ani, şi bărbatul de 27 de ani. Două din cele trei persoane aflate în maşina de transport valori au fost evaluate din punct de vedere medical la faţa locului şi transportate la spital pentru investigaţii.

La locul accidentului traficul a fost deviat şi dirijat pe arterele ocolitoare din localitatea Traian, timp de trei ore, până s-a finalizat cercetarea la faţa locului. Poliţiştii au testat alcoolscopic conducătorul autotractorului şi a autoutilitarei, iar rezultatele au fost negative.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Totodată, poliţiştii au informat instituţiile competente pentru a anunţa aparţinătorii victimelor, având în vedere că două dintre acestea sunt de naţionalitatea greacă şi două de naţionalitatea ucraineană.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • We are relatives of the Greek girl who died in this horrific accident. A tragedy. A whole family died in that car. A young girl and a young man, who had just gotten engaged last Christmas, and the young man’s parents. The couple was full of life, joy, dreams. If you or someone you know are a witness or have clues about the accident please contact us at d.koutsouki@gmail.com or delk@otenet.gr Please help the family get some answers. Thank you.