Prima paginăEconomieInedit

Pasiune dulce şi profitabilă

Dimensiune text

O gospodină pricepută poate face bani datorită îndemânării. Tot mai mulţi romaşcani caută persoane care fac torturi personalizate.

Fiecare gospodină are, printre reţetele preferate, şi pe cele de prăjituri şi torturi. Atunci când în familie este o ocazie specială, desertul nu lipseşte niciodată, iar dacă este făcut acasă şi reţeta se dovedeşte a fi un succes, satisfacţia este cu atât mai mare. Dar, în epoca vitezei şi a serviciului prelungit cu ore suplimentare, un desert excelent, pentru un moment anume, poate însemna o misiune greu de realizat. Din acest motiv, tot mai multe persoane apelează la specialişti pentru realizarea de torturi şi prăjituri. Iar specialiştii nu înseamnă doar cofetării, ci şi persoane fizice care au demonstrat că pot face minuni din crema de zahăr, marţipan sau alte creme.

Crina Dumitraşcu este o persoană care a făcut sute de torturi pentru rude, prieteni, cunoştinţe şi alte persoane pe care le cunoaşte mai puţin, dar care au apelat la serviciile ei pentru că au fost impresionate de torturile văzute şi gustate cu diverse ocazii. Pentru Crina, pasiunea de a face dulciuri vine din copilărie. „Am fost autodidact, nu am învăţat de la nimeni. Dar, pentru că îmi place foarte mult, am încercat mii de reţete şi am stat cu orele la calculator să fiu la curent cu noutăţile. Dacă vrei să înveţi şi ai răbdare, internetul este un bun profesor”, spune Crina. Tot internetul a ajutat-o să fie mai cunoscută pe plan local. Internetul şi fiica ei, Andra, care a bătut-o la cap să posteze pe Facebook fotografii cu torturile realizate. „De mai bine de un an, după ce am urmat sfatul fiicei mele, pasiunea mea a început să aducă şi bani. Însă, din lipsă de timp, nu pot onora toate comenzile”, afirmă Crina, care lucrează ca optician la un cabinet de specialitate din oraş.

În timp, Crina a amenajat un spaţiu anume pentru a face torturi şi prăjituri. Dar nu vrea să se extindă mai mult, din cauza birocraţiei: „Statul nu te încurajează dacă vrei să începi o afacere. Sunt foarte multe piedici dacă vrei să avansezi, am făcut un calcul şi mi-am dat seama că nu ar merita”.

În limita timpului, onorează comenzile pentru torturi cu dedicaţie. Cel mai iubit erou al copiilor este Spiderman, iar din urmă vin puternic personajele jocului Angry Birds. Pentru realizarea personajelor, Crina foloseşte creme şi mixturi diverse, iar munca la un singur personaj poate dura şi mai bine de două ore. Din acest motiv, preţul unui kilogram  de tort este de 40 – 50 de lei, în funcţie de compoziţie şi complexitate. Iar până acum, toţi clienţii au lăudat-o mai departe, atât pentru aspectul tortului artistic modelat, cât şi pentru gustul special.

În Roman, Crina nu este singura care realizează torturi personalizate, astfel că cei care vor un tort deosebit, cu care să impresioneze aniversatul şi invitaţii, pot alege în funcţie de propriile preferinţe şi după recomandările celor care au apelat deja la acest serviciu.COMENTARII

WORDPRESS: 0