Pasaj subteran între piață și Hala Centrală

Pasaj subteran între piață și Hala Centrală

Dimensiune text

 

 

Administrația publică romașcană va include în proiectul de buget pentru acest an sumele necesare realizării studiului de fezabilitate pentru lucrările de modernizare a Pieței Centrale din Roman, un proiect aflat de mai multă vreme în atenția municipalității. După ce studiul de fezabilitate va fi realizat, acesta va fi supus aprobării Consiliului Local, apoi se vor căuta surse pentru finanțarea proiectului.

„În acest an, ne propunem să realizăm acest studiu de fezabilitate, care se va regăsi în momentul în care vom aproba bugetul pentru anul 2019 și, pe parcursul anului 2019, acest studiu de fezabilitate va fi aprobat prin hotărâre de consiliu local. Practic, gândim modernizarea pieței centrale și realizarea unui pasaj subteran care să permită circulația pietonală între Hala Centrală și piață. Cred că municipiul Roman este singurul care are o piață centrală separată de un drum de circulație intensă. Vrem să eliminăm acest disconfort și credem că, prin realizarea acestui pasaj subteran, putem crea o zonă foarte potrivită pentru cei care doresc să vină în piața centrală. E o lucrare mare, o lucrare ambițioasă și, după realizarea studiului de fezabilitate, vom căuta soluții de finanțare pentru acest obiectiv”, a declarat primarul Lucian Micu.

Conform unui proiect făcut public de către primarul municipiului Roman în campania electorală, modernizarea Pieței Centrale prevede construcția unei noi hale agro-alimentare pentru producători, ce va îngloba actuala piață construită, dar și parcarea existentă în partea de nord, parcare nefinalizată integral. Circulația în zona cuprinsă între hala centrală și noua construcție se va realiza doar pietonal, iar la hală se vor amenaja două accese intrare-ieșire, unul pentru aprovizionare și unul pentru parcare și aprovizionare. Actuala piață de legume-fructe va fi dezafectată și va fi înglobată în noua hală. Astfel, întregul spațiu spre fațada Casei Rollrich va fi degajat, iar monumentul istoric va fi pus în evidență, inclusiv prin amenajarea unui scuar în fața acestuia. Hala Centrală, și ea monument istoric, va fi pusă în evidență, prin amenajarea unei zone pietonale, cu spații verzi și alei, cuprinse între hala nouă și cea veche.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Horga Mihai 1 an

    Aici e varianta de pasaj subteran pentru ma;ini…iar la t.v. locale se spunea de pasaj mai mic, pentru pietoni…va fi greu de rezolvat ]n ambele cazuri din cauza canaliz[rii de mare capacitate de pe axa str[zii…