Pasageri de taxi sancționați de polițiști pentru că nu au cerut bonul fiscal

Pasageri de taxi sancționați de polițiști pentru că nu au cerut bonul fiscal

 

 

Biroul Rutier Roman a organizat joi, 4 ianuarie, o acțiune în care au fost angrenați și polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, în vederea combaterii ilegalităților săvârșite de către taximetriști, precum și a faptelor ce afectează siguranța persoanelor, avutul public și privat.

În urma controalelor desfășurate în trafic, polițiștii au aplicat taximetriștilor zece sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea dispozițiilor legale privind transportul public de persoane în regim de taxi – lipsa emiterii de bonuri fiscale, nefolosirea centurii de siguranță și staționarea neregulamentară, informează IPJ Neamț. În toate cazurile, polițiștii au testat conducătorii de taxi cu aparatele etilotest, rezultatele fiind negative.

„Totodată, în cadrul acestei acțiuni, au fost sancționați și patru pasageri, conform articolului 52 din Legea 38/2003, pentru nerespectarea obligației de a solicita, ridica și păstra bonul fiscal, la coborârea din taxi”, precizează un comunicat al IPJ Neamț.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0