Prima paginăPolitica

Partidul Național Liberal a pregătit măsuri de sprijin pentru tineri, pentru tinerele familii

Partidul Național Liberal a pregătit măsuri de sprijin pentru tineri, pentru tinerele familii

Dimensiune text

 

tineriTinerii și generația adultă a României și-au pierdut optimismul, speranța că lucrurile în țară vor merge mai bine. Nu este o noutate, însă mesajul a fost transmis cu mai multă tărie și tristețe în glas candidaților PNL Neamț care în ultimele două săptămâni de campanie electorală au bătut județul la pas pentru a discuta și a afla problemele nemțenilor.

Pentru că sunt preocupați de viitorul lor, Partidul Național Liberal a inclus măsuri pentru a le fi un sprijin tinerilor și generației adulte.

În programul de guvernare, Partidul Național Liberal propune sprijinirea accesului tinerilor la educație prin crearea, împreună cu sistemul bancar, a unor Împrumuturi pentru Studenți („Student Loans“): credite pe termen lung (10 ani), cu dobândă preferențială, destinate studiilor (rambursabile după 3 ani de la absolvire, din veniturile salariale).

O altă problemă semnalată de tinerii din Neamț o constituie lipsa locurilor de muncă. Drept urmare, liberalii propun acordarea de stimulente financiare din fonduri nerambursabile și din bugetul național pentru acei angajatori care înființează unități private de învățare și ucenicie sau care stabilesc parteneriate cu universitățile și realizează programe sustenabile de „induction management“ pentru tinerii angajați.

Tot în vederea includerii a cât mai mulți tinerii pe piața muncii, PNL propune acordarea de stimulente fiscale pentru încadrarea de personal având statutul de șomeri, persoane tinere cu vârsta sub 25 de ani.

Asta pentru că Partidul Național Liberal consideră că aceste persoane intră în categoria persoanelor vulnerabile, care au nevoie de ajutor pentru un start în viață.

Pe de altă parte, în vederea promovării unui stil de viață activ, PNL propune stimularea fiscală a companiilor private care finanțează sau sponsorizează asociațiile sportive de masă/performanță, dar și înființarea unor secții de medicină sportivă în cadrul spitalelor județene, acolo unde nu există policlinici sportive.

Tot ca măsuri de sprijin pentru tinerele familii, PNL propune în programul de guvernare ca primele 3 proceduri de inseminare in vitro să fie fi gratuite şi achitate din bugetul de stat printr-un program național special, precum și acordarea unui pachet mai larg de analize gratuite pentru femeile însărcinate de peste 35 de ani. Pentru că liberalii sunt convinși că în misiunea de a duce România Înainte este nevoie de tineri care au un loc de muncă, pregătiți să își întemeieze o familie și să își crească copiii aici în țară.

 

Biroul de presă al PNL Neamţ

(P)

Nota redacției: Conform regulilor Ziarului de Roman pentru campania electorală şi în baza contractului cu această formațiune politică, la acest articol nu vor fi acceptate spre publicare comentariile.

COMENTARII