Participare record la ediţia din acest an a „Let’s Do It, Romania!”

Participare record la ediţia din acest an a „Let’s Do It, Romania!”

 


Hai să facem curăţenie în toată ţara, într-o singură zi!” este îndemnul la care au răspuns pozitiv sute de romaşcani, în principal tineri, dar, pentru prima dată din 2010, de când a început această campanie, acţiunii li s-au alăturat şi oameni trecuţi de cea de-a doua vârstă. Se estimează că numai în Roman vor ieşi să cureţe zonele verzi peste 700 de persoane, iar alte câteva zeci de oameni din comunele din zonă şi-au anunţat participarea.

lets do it romania

 

Sute de voluntari din Roman şi comunele limitrofe

Echipa „Let’s Do It, Romania!” a dat startul înscrierilor pentru Marea Curăţenie de pe 24 septembrie, de zona Roman ocupându-se profesorul Ovidiu Albert, coordonatorul Asociaţiei Muşatinii. Pentru cel de-al cincilea an consecutiv, romaşcanii de toate vârstele îşi vor da din nou mâna pentru a curăţa cât mai multe zone din oraş de mizerie.

„Asociaţia Muşatinii va participa cu aproximativ 100 de voluntari. Am primit cereri şi din localităţile din jur, de la Tămăşeni, Ion Creangă, Horia, Secuieni şi Trifeşti. Am observat cu bucurie faptul că există un interes crescut. Din partea Primăriei Roman am înţeles că se vor mobiliza pentru acţiune circa 500 – 600 de voluntari, iar voluntari vor veni şi din partea People to People. Nu vor fi numai voluntari tineri, elevi. Am primit telefoane din partea unor grupuri de adulţi care vor şi ei să participe la acţiune. Acţiunea va debuta din zona Ștrandului, de unde vom porni să curăţăm liziera, zona de la punte, bazar, până la Kaufland. În funcţie de numărul de voluntari, vom încerca să acoperim cât mai multe zone. Personal, m-aş bucura dacă şi locatarii din aceste zone ni s-ar alătura, ei numărându-se printre beneficiari. Aşteptăm un număr cât mai mare de oameni care să se implice. Pe lângă semnalul dat asupra necesităţii protejării mediului înconjurător, important este ca fiecare să înţeleagă faptul că nu trebuie să lase mizerie în urma lor. Avem materiale, mănuşi şi saci menajeri, în cantităţi suficiente, şi sperăm la o implicare cât mai numeroasă”, a declarat profesorul Ovidiu Albert, coordonatorul activităţii.

Și deţinutele de la Penitenciarul Bacău participă la Marea Curăţenie Naţională

Și Penitenciarul Bacău va participa, în calitate de partener social, cu un grup de 15 persoane private de libertate femei, la campania de curăţenie „Let’s Do It, România!”, în Bacău. Acţiunea va demara începând cu ora 09.00 şi se va desfăşura pe strada General Guşe şi Arcadie Şeptilici, până la intersecţia cu Căminul de Bătrâni „Speranţa Bunicilor”, sub coordonarea membrilor Serviciului de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială. „Participanţii vor primi materialele necesare în vederea efectuării acţiunii de ecologizare, la  momentul sosirii în zona ce urmează a fi curăţată, de la coordonatorul zonal pe voluntari al proiectului.  La activităţile de voluntariat din Ziua de Curăţenie Naţională participă şi persoane private de libertate, în calitate de voluntari, din alte unităţi penitenciare din ţară”, a declarat subcomisar Mădălina Mătăsaru, purtător de cuvânt al Penitenciarului Bacău.

„Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Din 2010 şi până în prezent, „Let’s Do It, Romania!” a implicat peste 1 200 000 de voluntari, care au reuşit să adune peste 24.700 de tone de deşeuri. 305 zone cu deşeuri au fost curăţate prin intermediul aplicaţiei „Let’s Do It, Romania!”, care a fost descărcată gratuit de 3300 voluntari digitali. „Let’s Do It, Romania!” este parte din comunitatea internaţională „Let’s Do It, World!”.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Curățenie, Da ! …însă nu copiii nevinovați trebuie scoși să adune ce aruncă cei certați cu buna cuviință.
    Pe lângă riscul de îmbolnăviri,de la PET-urile din care cine știe ce boschetari au băut …nu este moral ca ei să fie gunoieri.
    Trebuie prinși vinovații și numai aceștia să curețe, deși e mai ușor să te faci că nu-i vezi. E părerea mea …sper că nu singura.

    • E si parerea mea,si mai mult,autoritatile firma ce gestioneaza curatenia orasului sa faca o publicitate mai agresiva privind reciclarea gunoaielor si raspunderi concise pentru politia locala.