Parlamentarii romaşcani nu au putut atrage bani pentru oraş

Dimensiune text

Amendamentele propuse de parlamentarii romaşcani la bugetul pe anul 2015 nu au fost aprobate. Senatorul Ioan Chelaru, deputatul Elena Udrea şi senatorul Eugen Țapu au dorit să atragă fonduri pentru ocolitoarea Roman-Est, modernizarea bulevardului Republicii şi reabilitarea Casei Celibidache. 

Primarul Romanului, Laurenţiu Dan Leoreanu, este nemulţumit de faptul că oraşul a fost ocolit la ultimele alocări bugetare din partea Guvernului. Ultima dată când au fost distribuiţi bani, pe baza unei hotărâri de guvern, în lunile noiembrie-decembrie 2014, multe dintre comunele din judeţ au primit finanţare, însă Romanul a fost ocolit. O speranţă a fost pusă în amendamentele propuse de parlamentarii romaşcani pentru bugetul pe anul 2015: senatorul Ioan Chelaru a încercat să atragă fonduri pentru terminarea ocolitoarei Roman-Est, senatorul Eugen Țapu dorea să obţină bani pentru modernizarea bulevardului Republicii şi deputatul Elena Udrea a propus un amendament prin care să fie alocaţi bani pentru reabilitarea Casei Celibidache. Însă niciunul dintre aceste amendamente nu a fost aprobat de comisiile de specialitate din cadrul Guvernului.

„Am văzut deja că s-au acordat fonduri pe o hotărâre de guvern, la finalul anului trecut, către comunităţi care se încadrează până la un anumit plafon. Numai către comune s-au dat bani. Nu mi se pare corect, nu mi se pare că încurajează performanţa şi munca. Se distribuie milioane de lei comunelor, dar nu şi municipiilor. Sigur că există şi comune care au probleme şi trebuie ajutate. Însă fărâmiţarea acestor comune şi înfiinţarea unor administraţii publice locale care nu se pot întreţine este, de fapt, o problemă în România. Dacă se doreşte guvernare performantă, trebuie să se facă reorganizarea administrativă a României. Avem localităţi care sunt perdante din capul înfiinţării lor, pentru că nu au de unde să adune bani. Fondurile ar trebui să meargă către localităţile unde se desfăşoară proiecte strategice, de interes public, care să asigure o creştere a nivelului de trai”, a declarat primarul Laurenţiu Dan Leoreanu.COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Ion Mardare-Popa 5 ani

    Oameni deosebiti acesti parlamentari, mai ales madame Udrea. Adevarati oameni politici. Ei au treburi mai importante de facut in Bucuresti. Alta treaba nu au decat sa obtina fonduri pentru Roman. Cine este acest Roman? Roman? Aaaaaa…parca imi aduc aminte,da…parca sunt acei oameni pe care i-am ametit pentru a ne vota. Hai domnule, sa fim seriosi…sa inteleaga si ei ca nu se poate chiar acum. Poate daca ne votati iar, in mandatul viitor sigur vom incerca ceva. Vom incerca, dar nu promitem.