Părinții și profesorii duc greutatea examenului de BAC

Dimensiune text

Comunicarea cu părinții și atragerera elevilor la orele de pregătire suplimentară sunt punctele principale ale planului de măsuri al inspectoratului școlar pentru examenele naționale.

 

 

Atunci când vor intra într-o școală din județ, indiferent care este scopul acesteia, inspectorii școlari vor cere să vadă rapoartele de la ședințele cu părinții elevilor aflați în an terminal. Una dintre metodele prin care conducerea Inspectoratului Școlar Județean speră ca elevii să obțină rezultate mai bune la examenele naționale, indiferent că este vorba despre evaluarea națională sau examenul de bacalaureat, o reprezintă îmbunătățirea comunicării dintre școală și familie. Directorii de școli și diriginții de la clasele terminale vor primi sancțiuni dacă inspectorii vor constata că nu au ținut ședințe cu părinții în care să le comunice acestora rezultatele pe care elevii le-au obținut la simularea examenelor naționale și că nu i-au informat periodic despre situația absențelor și notele din catalog. De asemenea, în cazul claselor terminale nu va fi monitorizată doar prezența la cursuri, ci și prezența la orele de pregătire suplimentară organizată de fiecare profesor care predă discipline de examen.

Planul de măsuri nu conține, însă, și metodele prin care profesorii ar putea să-i aducă pe elevi la orele de pregătire, cu atât mai mult cu cât, până la simularea probelor de bacalaureat, elevii care au venit la pregătire pot fi numărați pe degete aproape în fiecare clasă. „Implicarea părinților în pregătirera examenelor, astfel încât copiii să conștientizeze importanța acestor examene, și implicarea directorilor în monitorizarea activităților de pregătire suplimentară pot conduce la obținerea unor rezultate mai bune la examenul de bacalaureat. Nu există metode prin care elevii să fie obligați să vină la pregătire, ține de fiecare profesor să-și convingă elevii să vină la ore”, a spus inspectorul școlar general Viorel Stan.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]
[sam_ad id=”130″ codes=”true”]COMENTARII

WORDPRESS: 0