Părinţii îşi trimit copiii la psiholog

Dimensiune text

Gabriela Pricope, psiholog la Colegiul Naţional "Roman-Vodă"

Gabriela Pricope, psiholog la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”

Cei mai mulţi dintre copiii care solicită consiliere psihologică ajung la cabinet trimişi de părinţi.

Tot mai mulţi dintre copiii care au programare la psiholog sunt aduşi la uşa specialistului chiar de părinţi. Psihologii şcolari din Roman spun că, dacă, în urmă cu ceva timp, cei mai mulţi dintre elevi ajungeau la psiholog la recomandarea dirigintelui sau a profesorului, părinţii sunt, acum, cei care conştientizează faptul că odraslele lor au nevoie de ajutor din partea unui specialist.

„De la începutul acestui an şcolar, ne aflăm pe un trend ascendent în ceea ce priveşte numărul elevilor care solicită consiliere psihologică şi sunt trimişi de părinţi. Mă bucură acest fapt, pentru că asta înseamnă că aceşti părinţi conştientizează faptul că au o problemă şi, mai mult decât atât, că doresc să o rezolve împreună cu un specialist. Numai în acest an şcolar, câteva zeci de copii au venit la consiliere la dorinţa părinţilor”, a spus Gabriela Pricope, psiholog la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”.

Principalele probleme cu care copiii ajung la psiholog trimişi de părinţi sunt cele de relaţionare – atât cu părinţii, cât şi cu fraţii şi surorile -, dar şi acomodarea dificilă la programul şcolar. „Mulţi dintre părinţi vin pentru că au constatat o scădere a randamentului şcolar şi caută o soluţie. Pentru alţi copii este o problemă adaptarea la şcoală, unii nu se regăsesc în specializarea pe care o urmează la liceu. Sunt şi copii care vin să ceară ajutor pentru a deveni mai organizaţi, pentru a-şi conştientiza priorităţile”, a spus psihologul Gabriela Pricope.


COMENTARII

WORDPRESS: 4
 • Pisalogul 6 ani

  Vacante mai dese si recreatii mai mari ar rezova o buna parte din dificultatile unor elevi cu probleme de acest fel.

  • Cicerone 6 ani

   Si ce propuneri mai ai, domnule? Sa nu se mai dea nici un fel de examen, teza,extemporal,bacalaureat?

 • daniela 6 ani

  Dragi parinti, duceti-va copiii mai des la Sfanta Impartasanie. Ii tineti departe de Dumnezeul care vi i-a daruit. Cum sa faca fata singuri stresului din ziua de azi?

 • Elev 6 ani

  Unde nu da bunul Dumnezeu sa te-auda,domnule Cicerone!