Părinții își pun în pericol copiii

Dimensiune text

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Neamț a anunțat că a încheiat campania de vaccinare împotriva poliomielitei la școlarii de la clasele a II-a și a III-a.

 

 

La nivelul întregului județ, din cei 5.010 elevi de clasa a II-a au fost vacinați 4.313, iar din cei 4.905 de elevi de clasa a III-a, au fost vaccinați 4.261.
În ceea ce privește zona Romanului, procentul de vaccinare a fost de 90%, un procent peste media județului. Din păcate, 316 părinți au refuzat să-și vaccineze copii din clasa a II-a, la care se adaugă alte 329 de refuzuri la clasa a III-a. Noi considerăm că aceste refuzuri sunt nejustificate, întrucât, până acum, nu s-au înregistrat efecte adverse, iar vaccinarea acestor copii nu mai poate fi recuperată„, a declarat medicul Roxana Pipirigeanu, șeful Serviciului Epidemiologic din cadrul DSP Neamț.
Potrivit acesteia, procentul de vaccinare este satisfăcător și datorită medicilor de familie, care au explicat fiecărui părinte beneficiile vaccinării copiilor și riscurile la care îi expun dacă refuză vaccinările obligatorii din cadrul calendarului național de vaccinare.COMENTARII

WORDPRESS: 0