Părintele Necula, din nou de vorbă cu romaşcanii

Părintele Necula, din nou de vorbă cu romaşcanii

Dimensiune text

 

neculaÎn contextul manifestărilor cultural-religioase dedicate Zilelor Melchisedec Ștefănescu, ajunse anul acesta la cea de-a XVI-a ediţie, la finele săptămânii, părintele Constantin Necula s-a aflat din nou în faţa romaşcanilor, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Roman, unde a susţinut o nouă conferinţă – „Dialoguri de suflet cu părintele Necula”. Fondurile strânse din vânzarea biletelor vor fi donate în scopuri caritabile.

„Părintele Necula a vorbit despre adevărul evanghelic al Învierii, despre regăsirea tainei morţii şi învierii lui Hristos de către fiecare creştin în Taina Sfântului Botez, despre taina omului şi demnitatea umanităţii. De asemenea, părintele profesor a prezentat auditoriului argumentele Învierii, sensul arătărilor Mântuitorului după Înviere, tematica duminicilor din perioada Penticostarului, introducând, prin aceasta, pe cei prezenţi, în atmosfera biblică a Morţii şi Învierii Domnului Hristos. În cea de-a doua parte a întâlnirii, la secţiunea întrebări şi răspunsuri, părintele profesor a vorbit despre integritatea familiei, despre problemele tinerilor, despre asimilarea lucrurilor cu adevărat importante în viaţa unui creştin”, transmite preot Valentin Băltoi, consilier cultural al Eparhiei Romanului şi Bacăului.

La întâlnire au fost prezenţi şi Aurelian Alexa, directorul Fundaţiei „Episcop Melchisedec”, şi părintele Ilarion Mâţă, directorul Centrului social „Sf. Ștefan cel Mare” de la Hârja, care au făcut cunoscute spectatorilor serviciile oferite de cele două instituţii celor aflaţi în nevoie. De altfel, prezenţa pentru a treia oară a părintelui Necula în faţa publicului romaşcan se datorează invitaţiei adresate de către Fundaţia „Episcop Melchisedec”, care a dorit, prin aceasta, să aducă în atenţia romaşcanilor activităţile filantropice desfăşurate prin serviciile sale sociale. Directorul Fundaţiei a anunţat faptul că fondurile obţinute din vânzarea biletelor vor fi folosite pentru recuperarea medicală a unor persoane aflate în suferinţă.

Despre profesorul părinte Necula

Constantin-Valer Necula a absolvit Facultatea de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu şi este doctor în teologie, specializarea catehetică-omiletică şi pedagogie creştină, fiind autor de volume de predici, de studii şi articole de omiletică şi catehetică, precum şi de cărţi pentru copii şi tineret. A susţinut peste 200 de conferinţe în ţară şi în străinătate şi a participat la o serie de emisiuni de radio şi de televiziune.

Printre volumele de predici se numără: Iată, Mirele vine (2000); Iubi-Te-voi Doamne (2001); De ce eşti trist, popor al Învierii? (2002); Praznicar (2004); Privegheri (2003); Iubesc Doamne, ajută neiubirii mele! (2005); volumele cu studii şi articole de omiletică şi catehetică : Contribuţia şcolii Teologice Ortodoxe de la Sibiu la dezvoltarea pedagogiei moderne: Întemeietorii; Mitropolitul Andrei Șaguna (2006); Sarea Pământului, I, (2002).

 COMENTARII

WORDPRESS: 0