Prima paginăSport

Parcurs bun al HCM Roman în prima parte a turului

Dimensiune text

Echipa romașcană, care țintește clasarea pe un loc cel puțin egal cu 5, se află pe poziția a șaptea, după opt etape. Antrenorul Corneliu Bădulescu mizează pe omogenizarea echipei, în perspectiva atingerii obiectivului propus.

 

 

La începutul anului, HCM Roman se afla într-o postură deloc favorabilă, în pericol de retrogradare din Liga Națională. Conducerea clubului a luat, la un moment dat, decizia de a se dispensa de câteva jucătoare, titulare, de obicei. Șocul produs a fost unul dintre factorii care au dus la redresarea situației și echipa condusă de pe banca tehnică de Corneliu Bădulescu și Dan Moisii a reușit să adune punctele necesare pentru a-și păstra locul în primul eșalon.
În vară, după încheierea sezonului 2011-2012, s-a făcut o serie de transferuri în lotul HCM Roman, fiind aduse Pavăl, Krumova, Genkova, Din, Amoagdei, Joldeș. Împreună cu acestea, nucleul păstrat, format din Stoleru, Vișan, Polocoșer, Horobeț, Agrigoroaei, Marin, Iuganu, Gherman, Garipova, Goran, care a dus greul în prima parte a campionatului, i-a dat antrenorului Bădulescu – secondat și de Viorel Lazăr, de la începutul noului campionat – prilejul de a afirma că obiectivul formației sale este clasarea între primele cinci echipe din țară la finalul sezonului 2012-2013. Dintre nou-venitele în echipă, cel mai mult credit i s-a dat Paulei Pavăl, titulară în majoritatea partidelor disputate.
Din campionatul actual s-au disputat opt etape, întrecerile fiind oprite după runda amintită pentru participarea naționalei la europenele din Serbia, din decembrie.

HCM Roman n-a fost favorizată la tragerea la sorți a programului ediției 2012-2013 a Ligii Naționale, având meciuri în deplasare în primele două etape, cu HCM Baia Mare și Oltchim, șansele de a scoate vreun punct fiind reduse.
Rezultatele înregistrate de HCM Roman în primele opt etape: 19-24 (în deplasare) cu Baia Mare, 26-36 cu Oltchim, 27-25 cu CSM București (acasă), 23-15 cu SCM Craiova (deplasare), 26-23 cu Universitatea Cluj (acasă), 21-29 cu Dunărea Brăila (d), 22-22 cu HC Zalău (a). În etapa a opta, echipa romașcană a avut pauză.
Va relua campionatul în 12 ianuarie, când are programat meci pe teren propriu, cu Corona Brașov. Pe lângă victoriile cu CSM București și cu SCM Craiova, iese în evidență cea cu vicecampioana, Universitatea Jolidon Cluj.
Rămâne, pentru handbalistele romașcane, dezamăgirea de a nu le fi învins pe cele de la HC Zalău, lucru care le-ar fi asigurat egalitatea, la puncte, cu precedentele trei clasate.

 

„Nu există simpatii sau antipatii”

 

2012 a fost un an bun, în condițiile în care s-au luat măsuri disciplinare și trei jucătoare de bază au plecat de la echipă. Chiar și cu un lot restrâns, în returul campionatului trecut am jucat bine. În turul actualei ediții, am avut un program extrem de dificil, dar am încheiat această parte bine. Chiar și la Râmnicu Vâlcea am făcut un joc bun, în pofida diferenței de scor. La Baia Mare, am avut ceva probleme cu arbitrajul. Am bătut o echipă de Liga Campionilor și era cât pe ce să învingem și Zalăul. Puteam, cu un pic mai multă concentrare. Campionatul acesta e extraordinar de greu, în formulă restrânsă. Echipele slabe au dispărut. Se joacă pe viață și pe moarte. La noi este vorba și despre omogenizare. Lucrăm în continuare la acest capitol și cred că vom sta mai bine când se va relua campionatul. De ce nu a jucat o jucătoare sau alta? Fiecare antrenor își face echipa în maniera cea mai bună pentru a câștiga. Acesta este rolul său. Echipa se face în funcție de randamentul dat de jucătoare la antrenamente. Nu există simpatii sau antipatii. Susțin obiectivul propus la începerea campionatului, acela de a ne clasa între primele cinci„, a afirmat Corneliu Bădulescu.

 

Trei jucătoare la loturile naționale

 

Raluca Agrigoroaei, Luciana Marin și Ana Maria Iuganu au fost convocate de către selecționerul Gheorghe Tadici la loturile naționale A și B, în stagiu de pregătire premergător Campionatului European.
Deși nu au dezamăgit, concurența mare și decizia antrenorului au făcut ca nici una dintre ele să nu facă parte din lotul cu care România a încheiat pe locul al zecelea, dezamăgitor, turneul final european din Serbia.
Oricum, este mare lucru ca de la o echipă mică, precum cea a Romanului, să fie convocate trei jucătoare la națională, fie și în turnee de pregătire.

 

Clasament

 

1 Oltchim             7        7        0        0        236-165      14
2 Baia Mare        8        6        0        2        232-209      12
3 Brăila                7        5        0        2        180-170      10
4 Zalău                 8       4        1        3        198-180      9
5 Brașov               7       4        0        3        204-192      8
6 Cluj                    7       4        0        3        197-198      8
7 Roman              7        3        1        3        164-174      7
8 București         8        3        0        5        214-214      6
9 Galați                7        1        1        5        153-187      3
10 Craiova           8        1        1        6        170-211      3
11 Ploiești            8        0        2        6        178-226      2

COMENTARII

WORDPRESS: 0