Parcurile de joacă şi spaţiile verzi au prioritate

Dimensiune text

Spaţiile verzi şi parcurile din municipiul Roman nu vor fi modificate după bunul plac al unora dintre locuitorii oraşului, ci vor rămâne în forma actuală.

De mai multe zile, problema parcului de joacă din dreptul blocului 39, de pe strada Smirodava, a ajuns în atenţia administraţiei locale. Primarul Laurenţiu Dan Leoreanu a mediat discuţia cu cele două tabere: o parte care vrea linişte şi o altă parte care vrea un loc de joacă sigur pentru copii. Una dintre solicitările rezolvate de administraţia locală a fost scoaterea a două băncuţe care se aflau la intrarea în bloc.

„Acolo unde nu-şi doresc băncuţe, le scoatem, pentru că am alte 100 de locuri unde alţii doresc. Și aşa nu am suficiente, câte ar trebui să pun. Eu am avut delegaţii şi de la unii, şi de la alţii. După ce au venit cei care doresc linişte şi au vrut să defiinţăm părculeţul, au venit ceilalţi. Au spus că au copii şi nu au unde să-i ducă să se joace. Aceştia sunt copiii noştri. Noi trăim într-o comunitate în înţelegere, în dragoste, în toleranţă. Eu, dacă am o vârstă şi am nevoie de mai multă linişte, nu pot să-i spun vecinului care este mai tânăr şi are un copil să se ducă cu copilul în Dealul Mărului. Iar cel tânăr, care are copil, trebuie să înţeleagă că există un program de joacă şi de odihnă. Aici este vorba despre respectul dintre generaţii”, a afirmat Laurenţiu Dan Leoreanu.

Primarul a dat asigurări că nu va desfiinţa părculeţul de joacă şi nu va îngrădi spaţiile verzi, aşa cum au cerut cei mai în vârstă dintre locatarii din zonă.COMENTARII

WORDPRESS: 0