Parcuri fotovoltaice de cinci milioane de euro

Dimensiune text

Doi investitori intenționează să construiască la Cordun două parcuri fotovoltaice în valoare de aproximativ cinci milioane de euro,  care ar urma să se întindă pe circa cinci hectare.

 

 

Comuna Cordun se dovedește un adevărat magnet pentru investitorii din toată țara. Taxele și impozitele mici, dar, mai ales, deschiderea la drumul european E85, plus facilitățile oferite de administrația locală reprezintă modul ideal de a atrage investitori. Potrivit primarului comunei Cordun, Adrian Diaconu, în comună s-au finalizat lucrări de amploare care au fost începute cu ani în urmă. Astfel, anul acesta s-a reușit reabilitarea mai multor drumuri și podețe, parcuri de agrement, reabilitarea termică a școlilor și a altor instituții, reabilitarea drumului Simionești – Pildești, pe o distanță de 4,4 kilometri, s-au demarat procedurile ce preced executarea centrului cultural și de afaceri din Cordun – o lucrare care va dura patru ani și care va costa peste opt milioane de lei -, la podul peste pârâul Ciurlic și pe drumul care leagă Pildeștiul de Gherăești, lucrare care va costa în jur de 400.000 de lei.

„Cel mai greu proiect – despre care nu știm ce finalitate va avea – este proiectul de canalizare, în valoare de cinci milioane de euro. Noi am depus un memoriu la Guvern, iar acum așteptăm răspuns. Reabilitarea școlii din Pildești a costat și ea 300.000 de lei. În ceea ce privește investitorii, sperăm ca, anul viitor, Soceram să-și deschidă porțile, după această investiție de 10 milioane de euro care va crea 150 de locuri de muncă și care va genera importante resurse la bugetul local din taxe și impozite. Deja, în acest an, numai Adeplast a contribuit la bugetul local cu 440.000 de lei”, a declarat primarul Adrian Diaconu.

Potrivit acestuia, administrația locală negociază cu încă două societăți pentru o investiție majoră în comună. „Sunt două firme care vor să construiască două parcuri fotovoltaice, pe patru-cinci hectare de teren. Investiția totală ar ajunge la aproximativ cinci milioane de euro. Suntem în faza de negociere a prețului terenului, pentru că la noi nu e ca în alte părți, unde nu există utilități sau deschidere la un drum european, deci nu putem da terenul pe un preț de nimic”, a mai spus primarul Adrian Diaconu.

[sam id=”3″ codes=”true”]


COMENTARII

WORDPRESS: 0