Parcul Zăvoi, lângă fostul kartodrom

Parcul Zăvoi, lângă fostul kartodrom

Proiectul pentru modernizarea drumului Piatra Neamţ – Mărgineni – Făurei – Horia – Ion Creangă – Icuşeşti – limită judeţul Bacău este gata
Bani europeni pentru cinema „Unirea” şi Primăria Roman
Jale la depunerea proiectelor pentru dezvoltarea agriculturii

 

cartodrom kartodrom copaci parc zavoiAdministraţia locală vrea să schimbe imaginea zonei de lângă fostul kartodrom şi să amenajeze în zona de spaţiu verde de pe malul Moldovei un parc. Autorităţile vor încerca să obţină pentru realizarea acestui obiectiv bani de la Uniunea Europeană.

Acest parc – Parcul Zăvoi – va fi amenajat pentru agrement şi petrecere a timpului liber, aici urmând a fi realizate obiective în domeniul divertismentului, al recreerii, al destinderii, al mişcării şi al jocului.

Amenajarea Parcului presupune lucrări pe o suprafaţă totală de 70.622 de metri pătraţi. Parcul va avea parcări, alei alei pietonale, piste pentru biciclişti, locuri de joacă, derdeluş pentru sănii, amfiteatru şi va fi prevăzut şi cu grupuri sanitare. Parcul va fi dotat cu sistem de supraveghere video. De asemenea, vor fi amenajate zone de parcare a bicicletelor cu spaţiu de odihnă pentru biciclişti, cu băncuţe şi fântâni arteziene cu apă potabilă.

Valoarea totală a investiţiei este estimată la aproape un milion de lei, din care 92.664,35 lei va reprezenta contribuţia proprie de 2% din valoarea eligibilă a proiectului.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!