Prima paginăRoman

Parcul „Melchisedec Ștefănescu” se inaugurează în mai

Dimensiune text

Fundația „Melchisedec Ștefănescu” a demarat procedura de achiziție publică pentru cele două proiecte aflate în derulare: „Centru de zi pentru copiii care provin din familii nevoiașe” și „Centru social multifuncțional pentru familiile cu risc social”.

 

 

Dorința marelui ierarh român Melchisedec Ștefănescu (1879 – 1892), care a lăsat o importantă moștenire romașcanilor, începe, în parte, să prindă contur. Parcul „Melchisedec Ștefănescu”, situat lîngă Centrul Eparhial Roman, ce include o parte din patrimoniul Fundației cu același nume a Arhiepicopiei Romanului și Bacăului, este foarte aproape de finalizare. Cele două proiecte derulate în cadrul Parcului „Melchisedec Ștefănescu”, care totalizează 7.207.287, 05 lei, se află la faza de achiziție publică pentru furnizarea bunurilor ce vor intra în dotarea clădirilor.

 

Fundația „Melchisedec Ștefănescu” a demarat procedurile de achiziție publică

 

Cele două proiecte inițiate de PS Ioachim Băcăuanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, și coordonate de managerul proiectului, preot vicar admnistrativ Ionel Gherasimescu, vicepreședintele Fundației „Melchisedec Ștefănescu”, au însemnat consolidarea și echiparea celor trei clădiri monumente istorice ale Fundației. În vederea utilării celor două centre, Fundația a demarat procedura de achiziție publică pentru cele două proiecte: „Centru de zi pentru copiii care provin din familii nevoiașe”, destinat unui număr de 45 de copii din Roman, și „Centru social multifuncțional pentru familiile cu risc social”, de care vor beneficia 50 de persoane defavorizate. „Achiziția de bunuri pentru Centrul de zi se referă la echipamente PSI, aparatură IT și electronică, bunuri destinate dotării bucătăriilor și obiecte de mobilier. De aceleași bunuri avem nevoie și în cazul Centrului social multifuncțional, la care se adaugă echipamente și dotări destinate cabinetelor medicale și stomatologice”, a precizat inginer Bogdan Corcinschi, responsabil tehnic și de achiziție în cadrul proiectului.

Costul estimativ al dotărilor centrului de zi este de 170.000 de lei și de 329.000 de lei pentru Centrul social multifuncțional. „Am lansat invitațiile pentru cererile de oferte, urmînd ca, după organizarea licitației și încredințarea contractelor pentru achiziția de bunuri, să aibă loc și furnizarea acestora. Aceasta înseamnă că, în luna martie, cele două centre vor avea toate dotările necesare pentru buna lor funcționare”, a spus Bogdan Corcinschi. Centrul va avea și un spațiu de socializare destinat persoanelor vîrstnice, care va funcționa în beciul imobilului.

În cele două centre vor lucra 20 de persoane, angajate permanent sau în baza unui contract de voluntariat. „Oamenii s-au arătat interesați de oportunitatea de a lucra în cadrul celor două centre și au adus în acest scop CV-uri, dar angajări vor fi făcute abia la sfîrșitul lunii februarie și începutul lunii martie”, a precizat preotul Ionel Gherasimescu, managerul proiectului.

În acest moment, muncitorii lucrează la finisajele interioare, urmînd ca, în perioada urmatoare, să fie finalizate racordurile la utilități, gaz metan și energie electrică, astfel ca lucrările să fie finalizate pînă în luna mai, cînd este prevăzută inaugurarea întregul ansamblu din Parcul „Melchisedec Ștefănescu”.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0