Parcările publice vor fi cu plată în intervalul de la 8 la 18

Parcările publice vor fi cu plată în intervalul de la 8 la 18

 

 

Consilierilor locali li se cere să aprobe modificarea Regulamentului privind regimul, întreţinerea şi exploatarea locurilor de parcare  situate pe raza municipiului Roman, în sensul ca parcările publice din oraș să fie cu plată între orele 8.00 și 18.00, și nu diferențiat ca până acum, funcție de anotimp (08 – 18 de luni până vineri în perioada martie – octombrie; 08 – 16 de luni până vineri în perioada noiembrie – februarie). Sâmbătă, parcările publice vor fi cu plată între orele 08.00 și 14.00, iar duminică – în intervalul 08-14 – doar în zona piețelor. În afara intervalului orar menționat, aceste parcări au regim de parcări publice fără plată. În orice zi și la orice oră, parcarea din Pietonalul Ștefan cel Mare va fi cu plată.

Conform proiectului, modificarea intervalului pentru stabilirea regimului parcării publice se face în scopul reducerii cheltuielilor privind resoftarea distribuitoarelor de tichete de parcare.

Reamintim faptul că, începând din data de 4 martie 2019, la nivelul parcărilor publice de pe raza orașului, marcate cu vopsea albastră, va deveni operațional sistemul de achitare a contravalorii taxei pentru parcare prin SMS sau cu un card bancar (pentru cei care vor folosi aplicația pentru dispozitivele inteligente „TPARK”). În continuare, cei care nu doresc să achite prin SMS sau prin cardul bancar taxa de parcare pot să-și achiziționeze tichetul de parcare de la parcometrele din zona parcărilor.

Parcările publice, marcate cu vopsea albastră, sunt situate în următoarele zone: bulevardul Roman Mușat (tronson de la Favorit și până la sens giratoriu Florilor), Oituz, Libertății, Unirii, Cuza Vodă, Dobrogeanu Gherea (tronson între bulevardul Roman Mușat și Ștefan cel Mare), Ștefan cel Mare (tronson între Oituz și Smârdan), Sucedava (tronson între Oituz și Ion Ionescu de la Brad) și Tineretului (tronson între Mihai Eminescu și bulevardul Republicii).

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • geo geo 3 luni

    Si cum mai verifica Politia daca ocupantii au achitat taxa de parcare?Pana acum,se uitau la tichetele de la parcometre..Daca achiti prin sms sau card cum se face verificarea in timp real?