Prima paginăSocial

Parcarea de la „Roman-Vodă”, modernizată. Duminica, ea va fi destinată activităților pentru copii

Parcarea de la „Roman-Vodă”, modernizată. Duminica, ea va fi destinată activităților pentru copii

Dimensiune text

 

 

Municipalitatea lucrează la un proiect de resistematizare a parcării de la Colegiul Național „Roman-Vodă”, în sensul de a permite amenajarea de locuri de parcare pe ambele părți ale aleii, dar, în același timp, asigurarea fluenței traficului din zonă. Totodată, se va reabilita trotuarul de la Policlinica veche și de jur împrejurul „blocului galben”. Lucrările sunt estimate a se finaliza până la sfârșitul lunii august.

„Toată zona va intra într-un proces de modernizare, pe de-o parte extinderea parcării de la Colegiul Național «Roman-Vodă», iar toate acele trotuare, exceptând platforma și scările dinspre «blocul albastru», sunt proprietate privată. Noi deja suntem în contact cu proprietarii acelor spații comerciale și ai trotuarelor din fața spațiilor și, în momentul în care vom interveni, se va face o gândire unitară, proprietarii acelor imobile urmând să contribuie financiar la reabilitarea întregii zone. Dacă nu, îi vom obliga, ați văzut și în zona blocului dinspre Arhiepiscopie, și toată partea dreaptă spre bibliotecă, toate au fost reparate. Facem în continuare adrese și, dacă nu, le vom aplica și amenzi pentru menținerea în condiții normale a acestor trotuare și a acestor scări”, a declarat primarul Lucian Micu.

Acesta a mai precizat că, după ce zona parcării va fi modernizată, traficul în zonă va fi restricționat pe timpul zilelor de duminică, astfel încât spațiul să fie destinat exclusiv activităților pentru copii și tineri.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • alex vas 2 ani

    ma gandesc ca parcare=masini.n-au copiii loc in strand,in parcul mare,pe langa fantana si in alte spatii verzi?daca sunt rezident in zona duminica imi mut masina???ori parcare,ori loc de joaca,sa stim si noi,nu?de ce nu loc de joaca pe partea cealalta,in fata Primariei???

  • Dan 2 ani

    Foarte bine. Zona de parcare dintre Primărie și RomanVoda a devenit doar o zona de prezentare a cazanelor conduse de pierde-vara care stau degeaba pe spinarea părinților, nu lasa loc nici macar pentru acces in zona fantanii arteziene , ca deh, ei se considera mari vedete și trebuie sa intre in față . Să-și mute fitele în parcarea Kaufland si sa beneficieze de acel spațiu familiile cu copii mici si pustanii cu chef de joaca!