Parcarea de la Piața Centrală va fi gata în aprilie

Dimensiune text

Municipalitatea preconizează să finalizeze lucrările la parcarea supraetajată care se construieşte în zona Pieţei Centrale până la finalul lunii aprilie. Parcarea supraetajată este realizată de asocierea de firme romaşcane Modern Construct şi Contact Steel. Conform proiectului, vor fi construite 54 de locuri de parcare, dintre care 28 la etajul construcţiei. Investiţia costă aproximativ 200.000 de euro şi este suportată în cea mai mare parte din bugetul Direcţiei Administraţiei Pieţelor, Bazar şi Obor din cadrul Primăriei Roman, cu suport de la bugetul local.
„Pregătim inaugurarea parcării etajate pentru data de 20 aprilie. Sperăm ca, până la acest moment, parcarea să fie finalizată, un obiectiv nou şi, în acelaşi timp, cu un element inedit. Parcarea va avea sistem electronic de taxare, la fel ca în sistemul cu cartelă-tichet, cu parcarea pe oră. Parcarea va fi la dispoziţia cetăţenilor care locuiesc în zonă, de la o anumită oră. Cu alte cuvinte, ea va fi cu plată pe timpul zilei, după care de ea, pe timpul serii și al nopții, vor putea beneficia de ea gratuit locatarii. Ne gândim ca parcarea să aibă caracter funcţional, pe partea economică, şi social, pe partea de seară şi noapte, când nu avem o presiune asupra parcărilor din zonă”, a afirmat primarul municipiului Roman, Laurenţiu Leoreanu.
Costul acestei investiţii va fi amortizat, conform calculelor efectuate de specialişti, în şapte ani şi jumătate. Lucrările au început în 2014.COMENTARII

WORDPRESS: 0