Prima paginăSocial

Parcare și platformă de gunoi modernizată pe terenul fostei centrale „ciupercă”

Parcare și platformă de gunoi modernizată pe terenul fostei centrale „ciupercă”

Dimensiune text

 

S-a lucrat în ritm intens la amenajarea terenului pe care a fost amplasată fosta centrală de cartier „ciupercă”, din zona C.A. Rosetti – Tineretului, pe acest spațiu urmând a fi amenajată o parcare, dar și resistematizare a zonei care să permită un acces optim mașinilor. Autoritățile au în vedere și modificarea actualei platforme de gunoi pentru ca locatarii din zonă să poată avea acces la toate pubelele de gunoi amplasate în zonă.

„Întreaga zonă pe care s-a aflat fosta centrală termică de cartier – Centrala Ciupercă va fi modernizată în cadrul proiectului multianual de realizare alei şi locuri de parcare. Lucrările au fost deja demarate şi constructorul estimează că investiţia va fi gata până la finele săptămânii viitoare. Pe lângă amenajarea a încă 40 noi locuri de parcare şi resistematizarea celor vechi, se va reface cu covor asfaltic şi aleea care vine dinspre strada Tineretului. De asemenea, platforma de gunoi va fi regândită, astfel încât să fie permis un acces facil maşinii operatorului de salubritate, dar şi un spaţiu generos, care să conducă la întreţinerea curăţeniei. Cele şase containere existente vor fi aliniate pe o platformă împrejmuită de un zid înalt de circa 1,20 metri. În acest moment, platforma de gunoi permite aşezarea pe două rânduri a pubelelor, ceea ce face ca accesul cetăţenilor la ele să fie mai greu. Dacă modelul regândit pentru această zonă se va dovedi eficient, atunci astfel de platforme vor fi amenajate şi în alte asociaţii de proprietari unde sunt probleme legate de accesul la pubele şi asigurarea curăţeniei”, au precizat reprezentanții Primăriei Roman.

Lucrarea este prinsă în contractul multianual – 2017 și 2018 – semnat de Primăria Roman cu firma Almi Land SRL Roman, societate care va amenaja aleile și parcările din oraș. Pentru anul în curs se așteaptă realizarea a încă 500 de locuri de parcare. Valoarea contractului pentru cei doi ani este de 2.276.157,89 lei.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0