Prima paginăRural

Parc de agrement la Văleni

Dimensiune text

Parcul va fi construit prin contribuția financiară a Primăriei Văleni și a unui sponsor din Roman.

 

Administrația publică de la Văleni a început lucrările de amenajare a unui parc de agrement. Parcul va fi amplasat la 1.000 de metri de sediul administrativ din Văleni, pe un teren în suprafață totală de trei ari, proprietate a administrației locale. „Prin amenajarea acestui parc vrem să înfrumusețăm centrul civic al comunei. Va fi un punct de atracție atît pentru localnici, care și-au dorit înființarea unui parc în comună, cît și pentru potențialii vizitatori„, a precizat Ionel Stoleru, primarul comunei Văleni.

Parcul de agrement va fi construit printr-un efort conjugat al Primăriei Văleni și al unui sponsor din Roman. Dacă partea de contribuție a administrației locale este de 2.000 lei, romașcanul va scoate din buzunar 3.000 lei pentru dotarea parcului cu utilaje pentru distracția celor mici.

Locul unde se va amenaja parcul va cuprinde o fîntînă și o troiță, construite din dorința și fondurile personale ale primarului Ionel Stoleru. „Parcul va dispune de alei betonate, bănci și va fi ornamentat cu flori și arbuști„, a spus primarul comunei Văleni.

Locuitorii comunei Văleni vor mai avea un parc între satele Moreni și Văleni. Lucrările la acest parc au început anul trecut. Zona ar putea deveni o atracție ca urmare a faptului că un locuitor s-a interesat pentru concesionarea a patru hectare de teren în vederea amenajării unui iaz. Amenajarea unor spații verzi în comuna Văleni a fost în atenția autorităților locale după ce parcul dendrologic al comunei Văleni, cu specii valoroase de arbori, a intrat în patrimoniul moștenitorului boierului Victor Stîrcea.

COMENTARII

WORDPRESS: 0