Parastas pentru Regina Ana a României, la Catedrala Arhiepiscopală din Roman

Parastas pentru Regina Ana a României, la Catedrala Arhiepiscopală din Roman

 

IPS Ioachim, arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, a oficiat marţi, 2 august, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Roman, o slujbă de pomenire pentru Majestatea Sa Regina Ana a României şi ceilalţi membri ai familiei regale trecuţi la Domnul. Alături de ierarh, la momentul de rugăciune au fost prezenţi preoţii consilieri, inspectori şi protopopi ai Centrului Eparhial de la Roman, precum şi credincioşi romaşcani.

După slujba parastasului, a fost citit „Mesajul de condoleanţe la trecere la cele veşnice a Majestăţii Sale Regina Ana a României”, adresat Familiei Regale a României de către patriarhul Daniel, în numele Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, al clerului şi credincioşilor din Patriarhia Română.

În cuvântul rostit în încheierea slujbei de pomenire, IPS Ioachim şi-a exprimat compasiunea faţă de membrii familiei regale: „Am aflat cu întristare despre trecerea din această viaţă a Majestăţii Sale, Regina Ana a României. Cei care suntem fii şi fiice ai acestui neam, fiecare dintre noi, ştim ce înseamnă un simbol pentru un popor. Cu profundă compasiune ne gândim la familia care a rămas, la Majestatea Sa Regele Mihai şi la ceilalţi membri ai familiei regale”.

Slujbe similare au avut loc marţi în toată ţara.

Regina Ana a României a murit, luni, 1 august, la vârsta de 92 de ani, la un spital din Elveția. Corpul neînsuflețit al Reginei Ana va fi depus în holul de onoare al Castelului Peleș, pe 9 august, iar apoi în sala tronului la Palatul Regal din Calea Victoriei, pe 11 august. Înmormântarea va avea loc pe 13 august, la Curtea de Argeș, în noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală.

slujba3

slujba2

slujba1

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0