Parastas la mormântul episcopului Melchisedec Ștefănescu

În capela din incinta Parcului „Episcop Melchisedec Ștefănescu” a fost oficiată joi, 16 mai, o slujbă de pomenire pentru episcopul Melchisedec Ștefănescu. Invitații prezenți la eveniment au rostit alocuțiuni și au depus flori, în semn de recunoștință, la mormântul episcopului.

 

 

La acest moment religios au participat reprezentanți ai autorităților locale, oameni politici, preoți și diaconi, cadre didactice și elevi. La manifestările din Ziua recunoștinței valorilor romașcane au fost prezenți și primarul municipiului Roman, Laurențiu Dan Leoreanu, deputatul Elena Udrea, și profesorul Viorel Stan, inspectorul școlar general în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Neamț.

slujba melchisedec 17056Manifestările religioase au început la Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Roman, cu o slujbă oficiată de PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, alături de un sobor de preoți din eparhiile Roman și Bacău. La finalul slujbei, toți cei prezenți au pornit într-o procesiune de la Catedrala Arhiepiscopală până la capela din incinta Parcului „Episcop Melchisedec Ștefănescu”, unde este înmormântat ilustrul ierarh român.

Slujba de pomenire a fost urmată de un cuvânt de învățătură ținut de PS Ioachim Băcăuanul pentru Melchisedec Ștefănescu, considerat unul dintre cei mai remarcabili episcopi, datorită implicării sale în toate ramurile de activitate ale societății timpului său.

slujba melchisedec 17051De numele episcopului Melchisedec Ștefănescu se leagă clădirile pe care le-a lăsat moștenire comunității, situate în incinta Parcului „Episcop Melchisedec Ștefănescu”, și ctitorirea Seminarului Teologic Ortodox din Roman. „Prin episcopul Melchisedec, Romanul a devenit una dintre cele mai importante eparhii ale Bisericii noastre”, a spus PS Ioachim Băcăuanul.

Toți cei prezenți au depus flori la mormântul episcopului, în semn de recunoștință pentru cel care și-a dedicat viața slujirii lui Dumnezeu și semenilor săi.

 

slujba3   slujba melchisedec 17054slujba 17057

[sam id=”3″ codes=”true”]


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • RASPOPITU 6 ani

    PUTINA PUBLICITATE NU STRICA. DE PE URMA TURCILOR AM RAMAS CU PLOCONIREA LA STAPANI. DE ASTA MERG TREBURILE BINE IN REGAT, ARDEALUL SI BANATUL OR SA PLECE DE LANGA NISTE LINGAII DE REGATENI. VEZI CE ZICE LIVIU IOAN STOICIU PE CHESTIA ASTA.