Parada moto „Alege viața!” va avea loc la Roman pe 12 august

Parada moto „Alege viața!” va avea loc la Roman pe 12 august

 

 

Câțiva tineri din Horia solicită sprijin autorităților romașcane în vederea organizării evenimentului Parada moto ,,Alege Viața!”, în data de 12 august, la Roman, în cadrul Complexului Sportiv și de Agrement „Moldova”. La evenimentul Parada moto ,,Alege Viața!”, aflat la cea de-a doua ediție, la Roman, se așteaptă o participare a unui număr de aproximativ 250-300 de mopede și motociclete, ATV-uri, din întreaga țară.

Campania națională ,,Alege Viața!” vine drept răspuns la rata de mortalitate destul de mare întâlnită pe șoselele din România și, totodată, se dorește sensibilizarea conducătorilor auto cu privire la participarea în traficul rutier și de prevenire a accidentelor rutiere în rândul conducătorilor de motociclete şi mopede.

„Mesajul campaniei se adresează atât celor care conduc autovehicule pe patru roți, cât și pentru cei care sunt motocicliști. De asemenea se urmărește îndeplinirea a două obiective: 1) reducerea accidentelor rutiere în rândul motocicliștilor, prin abordarea unei conduite preventive și a unui comportament care să nu pună în pericol siguranța circulației rutiere; 2) conștientizarea conducătorilor de autovehicule asupra riscurilor la care sunt expuși motocicliștii în calitate de participanți la trafic”, spun reprezentanții municipalității.

Pe 12 august, între orele 09.00 și 11.00 va avea loc sosirea motocicliștilor participanți la expoziția din Complex și la paradă, în parcarea din cadrul Complexului Sportiv și de Agrement „Moldova”, în zona de sud-vest a Complexului, stabilită de CSM Roman. De la ora 11.00 la ora 12.00, cei interesați pot vizita expoziția de motociclete din parcarea Complexului. De la ora 12.00 la ora 12.45 va avea loc deplasarea în coloană în cadrul Paradei de motociclete pe traseul: Complex „Moldova” – strada Alexandru cel Bun – Bulevardul Roman Mușat – giratoriu „Florilor” și retur. Ulterior, până la orele 15.00, se va organiza o nouă expoziție de motociclete.

Cu ocazia evenentului de la Roman vor fi desfăşurate și activităţi preventive de către IPJ Neamț, iar reprezentanții Serviciului de Ambulanţă Neamţ vor prezenta primele măsuri în cazul unui accident rutier în care sunt implicaţi motociclişti.

„O scurtă analiză a dinamicii accidentelor de circulaţie produse de către conducătorii de motociclete, comparativ cu anul trecut, relevă, o creştere a numărului de accidente. În primele șase luni, la nivelul IPJ Neamţ au fost înregistrate cinci evenimente rutiere în care au fost implicaţi motociclişti, din care două au avut drept consecinţă vătămarea corporală gravă a conducătorilor de motociclete, iar trei vătămarea corporală uşoară”, informează IPJ Neamț.

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0