Parada absolvenților

Joi, 31 mai, la Roman a fost ziua absolvenților. Absolvenții promoției 2012 din toate liceele romașcane au participat joi la un eveniment inedit, care poate deveni tradiție: Parada absolvenților, organizată de Primăria Roman și Inspectoratul Școlar Județean Neamț.

 

Tinerii care abia au încheiat cursurile au străbătut centrul orașului, pe traseul Hotel Roman – Piața Roman Mușat, atrăgînd atenția și zîmbetele trecătorilor. Parada s-a încheiat în piața din fața Casei de Cultură, unde au fost așteptați de primarul Romanului, profesorul Laurențiu Dan Leoreanu, și de inspectorul Maria Ghiniță, reprezentanta Inspectoratului Școlar Județean Neamț.
Vă felicit, dragi absolvenți, și vă doresc mult succes la examenul de bacalaureat și, mai ales, mult succes în viață. Veți merge mai departe la școli și la specializări, dar să nu uitați niciodată că la Roman v-ați petrecut copilăria și adolescența, că aici ați pus piatra de temelie a formării voastre și că de aici pășiți, astăzi, mai departe, cu temeritate și speranță, pentru a vă îndeplini toate visele„, le-a urat primarul Romanului, Laurențiu Dan Leoreanu, care a adăugat că printre ei se află viitorii primari și consilieri ai orașului.

Au fost felicitați, în mod special, cei mai buni dintre absolvenții promoției 2012, șefii de promoție de la toate liceele romașcane, care au primit diplome speciale, însemnele orașului și cîte un premiu în bani, în valoare de 200 de lei.
Premiile au fost înmînate de primarul Romanului, de inspectorul Maria Ghiniță și de directorii liceelor la care aceștia au învățat. Au fost premiați Mădălina Cozma și Gabriela Sava, de la Colegiul Național „Roman-Vodă”, Alexandra Mihai, de la Grupul Școlar „Vasile Sav”, Crina Andreea Iacobuți, de la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, Iuliana Petrariu, de la Liceul cu Program Sportiv, Cătălina Ciobanu, de la Colegiul Tehnic „Petru Poni”, Camelia Maria Pal, de la Colegiul Tehnic „Danubiana”, Ștefan Prepeliță, de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfîntul Gheorghe”, și Albert Alexandru Cimpoeșu, de la Seminarul Teologic Romano Catolic „Sfîntul Francisc de Assisi”.

Mulți dintre tinerii participanți la paradă au avut cu ei și o carte pe care au donat-o, apoi, Bibliotecii din Roman, în cadrul campaniei intitulate „Eu îți dau o carte, tu doar citește!”.


COMENTARII

WORDPRESS: 0