Paradă a modei cu rochii „eco”

Colegiul Tehnic „Miron Costin” organizează sîmbătă, 2 iunie, cea de-a doua ediție a Tîrgului eco „Deșeuri zero? Da!”.

 

Evenimentul aduce în fața vizitatorilor o inedită paradă a modei, cu piese de vestimentație realizate de elevi din materiale care nu au, în mod obișnuit, această destinație, dar și o expoziție cu obiecte diverse, realizate, de asemenea, din materiale și deșeuri care, în mod obișnuit, iau drumul coșului de gunoi.
Elevii sînt motivați să colecteze selectiv deșeurile, dar fără a vedea și utilitatea acestui gest și nici modul în care o activitate aparent banală poate fi transformată într-un adevărat act de creație. Tîrgul eco își propune să valorifice tocmai latura creativ-artistică a elevilor, prin crearea unor obiecte de artă, de la măști tradiționale pînă la obiecte de vestimentație folosind materiale destinate distrugerii. Elevii și profesorii Colegiului Tehnic «Miron Costin» își propun să împărtășească această experiență cu alte unități școlare, transformînd colaborarea și lucrul în echipă în tradiție și ineditul în obișnuință„, a spus profesoara Nelia Lorica Havrici, director al Colegiului Tehnic „Miron Costin”.

Evenimentul este o continuare a unui proiect Comenius multilateral desfășurat, între 2009 și 2011, de Colegiul Tehnic „Miron Costin”, în parteneriat cu școli din alte state europene: Belgia, Cipru, Finlanda și Italia. Prima ediție a Tîrgului Eco s-a derulat în luna octombrie 2010. Beneficiind de experiența primului tîrg, la care au participat reprezentanți din 12 școli din județul Neamț, școala gazdă își propune să facă din acest eveniment o tradiție la nivel local și național. Principalii parteneri implicați în derularea proiectului sînt Inspectoratul Școlar Județean Neamț și Primăria Municipiului Roman, Parcul Național Vînători și Agenția pentru Protecția Mediului Neamț.


COMENTARII

WORDPRESS: 0