Paraclisul „Sfântul Cuvios Antipa de la Calapodești” din Roman își serbează hramul

Dimensiune text

Între 9 și 10 ianuarie, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Roman vor fi oficiate slujbe pentru cinstirea Sfântului Cuvios Antipa de la Calapodești, ocrotitorul a două lăcașuri de închinăciune din Eparhia Romanului și Bacăului.

 

 

Cu prilejul hramului Paraclisului „Sfântul Cuvios Antipa de la Calapodești”, aflat în incinta Centrului Eparhial Roman, miercuri, 9 ianuarie, PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, va face, între orele 17.30 – 18.30, o procesiune cu icoana Sfântului Cuvios Antipa și racla cu sfintele moaște, ce vor fi depuse în Paraclisul arhiepiscopal spre închinarea credincioșilor. Joi, 10 ianuarie, între orele 8.30 – 10.30, în ziua de prăznuire a sfântului, se va săvârși slujba Sfintei Liturghii la care vor participa preoți consilieri, inspectori și preoții din Protopopiatul Roman.

Cuviosul Antipa s-a născut în anul 1816, în satul Calapodești, din județul Bacău. Biserica Ortodoxă Română l-a trecut în rândul sfinților în urma ședințelor de canonizare din 20-21 iunie 1992 și îl prăznuiește, în fiecare an, pe 10 ianuarie.


COMENTARII

WORDPRESS: 0