HomeSanatate

Panourile solare nu fac față consumului Spitalului Roman

Panourile solare montate la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman, prin programul „Casa Verde”, îşi dovedesc utilitatea, dar nu pot face faţă în totalitate nevoilor de agent termic pe care le are spitalul, după cum susţine conducerea spitalului.

„Panourile funcţionează, dar nu pot acoperi nevoile spitalului. La un moment dat, am făcut o vizită în spital şi am dat drumul la robinet, atunci când funcţionau numai panourile. Curgea apă de o temperatură la care puteai să speli vase, de exemplu, dar nu puteai face un duş confortabil. Sunt suficiente aceste panouri ca să faci nişte activităţi de curăţenie, cum ar fi în sălile de mese, însă acele panouri de căldură nu pot să acopere nevoile întregului spital. Dacă am avea un spital mai mic, cum ar fi numai secţia Pediatrie, am putea avea, doar cu acele panouri, o sursă de apă caldă alternativă”, a precizat Leonard Achiriloaei, directorul economic al Spitalului Roman.

Primăria Roman a montat, prin programul „Casa Verde”, în anul 2011, pompe de căldură şi panouri solare. Acestea furnizează, în paralel cu cazanele de apă pe gaz, agent termic, şi reduc consumul de gaz la nivelul spitalului.

Obiectivul montării acestor instalaţii a fost îmbunătăţirea calităţii aerului, apei şi solului, prin reducerea gradului poluării cauzate de arderea lemnului şi a combustibililor utilizaţi pentru producerea energiei termice folosite pentru încălzire şi apă caldă, precum şi stimularea utilizării sistemelor care folosesc surse de energie regenerabilă, nepoluante.

Comentarii

WORDPRESS: 0