Păgubiți cu 100.000 lei de administratorul de la asociație

Dimensiune text

Un fost administrator al unei asociații de proprietari este cercetat pentru gestiune frauduloasă. După un an de cercetări, polițiștii au constatat că prejudiciul era de peste 96.000 de lei.

 

Fostul administrator al Asociației de Proprietari nr.13, de pe strada Gloriei, din Roman, are de dat locatarilor aproape 100.000 lei. În dosarul de cercetare penală întocmit pe numele Elenei Aionesei au fost adunate sufiectente probe care să dovedească vinovăția femeii.

Elena Aionesei a început să fie cercetată de polițiști pentru gestiune frauduloasă în urma unei sesizări făcute de Marius Cobuz, președintele Asociației de Proprietari nr.13, în luna iunie 2011. Atunci, Marius Cobuz, recent ales ca președinte al Asociației, a cerut documentele de gestiune de la Elena Aionesei, pentru ca acestea să fi înmînate noului administrator. În loc să predea actele, femeia a plecat din localitate pentru cîteva zile și nu a predat cheia de la sediu și de la seif noii conduceri a Asociației.

După ce au intrat pe fir, polițiștii au găsit-o pe Elena Aionesei în cîteva zile, iar ulterior au stabilit și un prejudiciu, în valoare de 13.024 lei, inițial. După mai multe luni de cercetări, prejudiciul constatat prin expertize de specialitate a ajuns la aproximativ 96.000 lei. Anchetatorii au apelat, pentru a obține probele necesare, la expertize grafologice și contabile, dar și la declarații ale locatarilor din asociație, cărora le-au fost cerute chitanțe din perioada 2010 – 2011, deoarece registrele contabile nu erau de găsit.

În timpul cercetărilor, anchetatorii au mai descoperit faptul că Elena Aionei încasa banii  de la oameni, dar nu plătea furnizorii și depunea sumele încasate la bancă. Ulterior, se folosea în interes personal de dobînda pe care o primea pentru banii depuși, dar și de sumele din cont.

În timpul audierilor, Elena Aionesei a prezentat anchetatorilor mai multe documente medicale. Aceasta a susținut, pentru a se justifica, de la bun început, că are probleme de sănătate și că pentru tratamente a avut nevoie de sume mari de bani. Dosarul va ajunge pe masa procurorilor, care vor decide dacă își vor însuși soluția propusă de polițiști, de gestiune frauduloasă, dar și modul în care fostul administrator de la Asociația de Proprietari nr.13 va înapoia sumele luate fraudulos în 2010 și 2011.COMENTARII

WORDPRESS: 3
  • vasile 8 ani

    asociatia are un cenzor care lunar verifica contabilitatea asoctiatiei [si este platita pentru aceasta „munca”]acest cenzor nu raspunde solidar la delapidare?????

  • Andrei 8 ani

    Nu e prima si nici nu va fi ultimul administrator hot daca nu se schimba drastic si modul de plata. Mie mi-ar conveni sa platesc apa direct la furnizor. Si mi-ar conveni sa fim obligati toti sa avem apometre individuale pe casa scarii la vedere sa poata fi debransati rau platnicii. nu sa fiu anuntat la intrarea in scara ca se taie apa din cauza vecinului rau platnic cand eu nu am nici o vina. Nu inteleg cum sunt pensionari (adica persoane care locuiesc 24 h in casa) care consuma 1 m cub de apa in FIECARE LUNA si nu patesc nimic. Pierderile de apa vor fi suportate tot de bunul platnic, iar daca familia e mai mare formata din cinci persoane poate chiar mai mult suporta si plata hotiei pensionarului sus amintit pentru ca pierderile de apa sunt impartite in functie de cati membri are familia. SUNT INTERESE MARI DIN PARTEA ASOCIATIEI DE HOTI DE PROPRIETARI SA NU SE INTAMPLE CE AM ZIS MAI SUS.

  • un fost membru in asociatie.
    locatarii dela scara noastra au rezolvat problema prin plata servicilor direct la furnizori si am iesit din asociatie gospodarind singuri partile comune si s-a realizat o economie de 25 lei lunar prin eliminarea platii pierderilor la apa rece la cheltuielile cu asociatia si alte taxe impuse de asociatie. Cu banii economisiti vom face investitii in reparatii curente ,zugraveli,schimbarea tevilor de canalizare din subsol.si altele.Deci singura forma de protectie impotriva hotilor este desfiintarea asociatilor si plata utilitatilor direct la furnizori.