Prima paginăSocial

Pagubele furtunilor din weekend: gospodării inundate și locuințe fără curent electric

Pagubele furtunilor din weekend: gospodării inundate și locuințe fără curent electric

Dimensiune text

 

Furtunile de la sfârșitul săptămânii au făcut pagube în mai multe localități din județul Neamț, fiind necesară intervenția pompierilor, a serviciilor voluntare pentru situații de urgență, precum și a lucrătorilor Delgaz Grid. Județul Neamț se află de mai multe zile sub avertizare meteo de tip Cod portocaliu pentru fenomene meteo extreme de instabilitate atmosferică accentuată.

Vineri seară, pentru zona Roman a fost emis de către ISU Neamț un mesaj de avertizare Cod Roșu, pe terminalele mobile, pentru fenomene extreme imediate, prin serviciul RO-Alert, un mesaj similar fiind emis sâmbătă pentru zona Gârcina.

De vineri după-amiază și până sâmbătă dimineață, pompierii din cadrul ISU Neamț au intervenit pentru evacuarea apei din gospodării din Piatra Neamț, Borlești – Ruseni (2 gospodării), Șovoaia, la Roman (două curți și un beci, pe strada Tudor Vladimirescu, strada Mărului și strada Islazului) la Ion Creangă – Ion Creangă (două curți) și Izvoru, precum și la Roznov. Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență au intervenit pentru evacuarea apei din gospodării și decolmatarea de rigole la Roman, Ion Creangă, Săbăoani, Icușești – Rocna și Negrești.

Sâmbătă, pompierii au mai intervenit din nou la Ion Creangă, pentru evacuarea apei din opt fântâni, în timp ce lucrătorii Delgaz Grid au intervenit pentru remedierea unei avarii la o linie de medie tensiune, cu opt puncte de transformare, în municipiul Piatra Neamț, care a lăsat fără energie electrică peste 1.800 de locuințe. Până duminică dimineață, avaria fusese remediată.

Duminică, meteorologii au prelungit avertizările de ploi torențiale și vijelii pentru județul Neamț: Cod portocaliu până luni dimineață, 22 iunie, la ora 6; Cod galben până miercuri dimineață, 24 iunie, la ora 10.

 

 

Foto: ISU Neamț – Efectele ploilor de vineri în comuna Ion Creangă

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0