Pădurarul care şi-a împuşcat prietenul a fost încarcerat

Dimensiune text

Cristian Malău a fost condamnat la cinci ani de închisoare. Acesta a fost ridicat de acasă şi trimis în arestul Poliţiei Neamţ.

Cristian Malău, pădurarul care şi-a împuşcat prietenul în cap, a fost săltat, miercuri, de acasă, şi dus în arest. Fapta s-a petrecut pe 25 ianuarie 2010, într-o locuinţă din localitatea Ghidion, comuna Stăniţa, locuinţă ce aparţinea Elenei Vartic. În seara respectivă, Elena Vartic a plecat la Roman şi l-a lăsat pe fiul ei, Ștefan, în vârstă de 40 de ani, să aibă grijă de casă şi de animale. Rămas singur în casă, bărbatul şi-a chemat doi amici la un pahar de vin. Este vorba despre Vasile Bodescu şi pădurarul Cristian Ioan Malău, de 40 de ani, care, când a intrat în casă, avea asupra sa şi arma de vânătoare. După petrecerea care a durat mai bine de o oră, la un moment dat, aflat în stare de ebrietate, pădurarul Cristian Malău s-a ridicat să plece, cu toate că abia se mai ţinea pe picioare. În acel moment, puşca de vînătoare s-a descărcat în capul lui Vasile Bodescu. Cadrele medicale sosite la faţa locului nu au mai putut face altceva decât să constate decesul.

Iniţial, poliţiştii au stabilit că puşca s-a descărcat accidental, astfel că pădurarul a fost cercetat în stare de libertate pentru ucidere din culpă şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiei. Ulterior, o expertiză balistică efectuată la Iaşi a stabilit că era imposibil ca arma să se fi descărcat accidental. Pe 8 noiembrie 2012, după doi ani de procese şi anchete, magistraţii de la Tribunalul Neamţ l-au condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă. Nemulţumit, el a făcut recurs la Curtea de Apel Bacău, recurs care s-a judecat marţi, 19 februarie. Magistraţii băcăuani au anulat decizia Tribunalului Neamţ şi au preschimbat încadrarea juridică a faptei, considerând că pădurarul Cristian Malău a sărvârşit infracţiunea de omor. În acest context, ei l-au condamnat la cinci ani de închisoare cu executare şi au dispus confiscarea armei cu care Cristian Malău şi-a împuşcat prietenul.

Cristian Malău a fost escortat şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ.COMENTARII

WORDPRESS: 0