Prima paginăNeamt

Pădurarul care nu vedea hoții de lemne a fost sancționat

Dimensiune text

Pădurarul de la Stănița a fost retrogradat din funcție. Acesta a fost prins în flagrant în timp ce-i lăsa pe unii săteni să taie arbori nemarcați. El s-a apărat acuzîndu-l pe șeful de post că i-a solicitat în nenumărate rînduri lemn de construcție și lemn de foc.

 

 

Cantonul 10 – Poiana Țăpăriei, din comuna Stănița, a rămas fără pădurar titular. Benoni Rusu a ocupat acest post pînă săptămîna trecută. Bărbatul este cercetat pentru abuz în serviciu și gestiune frauduloasă, după ce a fost prins în flagrant de polițiști cînd îi lăsa pe mai mulți bărbați să taie din pădure arbori nemarcați.

La cîteva zile după flagrant, Benoni Rusu a depus o plîngere la comandantul Poliției Roman. Pădurarul îi învinuiește pe fostul șef al Postului de Poliție Stănița, agentul Bogdan Bălău, de purtare abuzivă și fapte ilegale.

Prin plîngerea formulată comandantului Poliției Roman, Benoni Rusu face, totodată, și un autodenunț. „De prin anii 2005, Bogdan Bălău mi-a solicitat anual cantități de material lemnos pentru construcția unei case personale, dar și pentru foc. Martori la aceste transporturi de lemne sînt cetățenii care m-au ajutat la încărcarea materialului. Cantitățile de material lemnos pe care le-am oferit polițistului nu au fost plătite. De altfel, acesta s-a folosit de calitatea pe care o are pentru interesul personal, manifestînd o atitudine abuzivă atît față de subsemnatul, cît și față de cetățenii comunei. În luna august 2011, Bogdan Bălău m-a abordat și mi-a solicitat din nou lemne de foc, motivînd că trebuie să meargă în concendiul de odihnă și trebuie «să-și completeze bugetul». I-am explicat acestuia că nu pot să-i onorez cerința, deoarece nu mai am arbori marcați, dar aceasta a insistat, întrebîndu-mă dacă am arborii numărați în pădure„, este scris în reclamația depusă de Benoni Rusu la Poliția Roman.

După toate aceste evenimente, dar și pentru că, în 2011, Benoni Rusu a fost cercetat fiindcă a primit bani de la trei bărbați pentru a-i lăsa să taie lemne, Direcția Silvică Neamț a luat o decizie administrativă. „La nivelul conducerii Direcției, am decis ca Benoni Rusu să fie retrogadat din funcția de pădurar-titular. El nu mai este pădurar, dar a rămas angajat al Direcției Silvice Neamț„, a afirmat Viorel Timișescu, purtătorul de cuvînt al Direcției Silvice Neamț.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • un cititor 8 ani

    Padurarii astia impreuna cu sefiilor lor niste HOTI toti….nu stiu decat sa fure, se cred Dumnezeii padurilor. Ar trebui sa se ia masuri la fel ca in cazul CFR.
    Sa le fie rusineeeee