Pădurar cercetat pentru tăieri ilegale de arbori

Dimensiune text

Un pădurar de la Ocolul Silvic Horia s-a ales cu dosar penal pentru abuz în serviciu și gestiune frauduloasă, după ce a fost prins de polițiști că era mai prieten cu hoții de lemne decît cu pădurea.

 

În ziua de 13 septembrie, polițiști ai Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică Neamț, polițiști ai Postului de Poliție Stănița și reprezentanți ai Direcției Silvice Neamț au acționat în comuna Stănița, pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.

În pădurea ce aparține de Cantonul Silvic nr. 10, au fost identificați Cătălin D., de 31 de ani, Bogdan D., de 25 de ani, ambii din comuna Boghicea, Ioan M., de 37 de ani, din comuna Stănița, și Nicu M., de 32 de ani, din comuna Bîra, care aveau asupra lor unelte de tăiat și săpat. În același loc se mai aflau un tractor prevăzut cu dispozitiv de transportat și tractat lemn, o autoutilitară și două căruțe, iar la aproximativ cinci – șase metri ardeau cioate și resturi de exploatare.

Persoanele identificate la fața locului încărcau material lemnos, secționat rondele, într-un autovehicul, iar în imediata apropiere au fost găsite 50 de cioate provenite de la arbori tăiați de pe picior, în stare verde și nemarcați.

Celor patru persoane li s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunilor de tăiere fără drept și sustragere de arbori. De asemenea lui Benoni R., în vîrstă de 47 de ani, pădurar, i s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de gestiune frauduloasă și abuz în serviciu. „Pînă la această oră, Inspectoratul de Poliție Neamț nu ne-a comunicat ce calitate are colegul nostru în dosar. În funcție de ceea ce ni se va transmite, de cum vor evolua cercetările și de ce va decide instanța, colegul nostru va fi sancționat. Cea mai aspră sancțiune este desfacerea contractului de muncă„, a afirmat Viorel Timișescu, purtătorul de cuvînt al Direcției Silvice Neamț.

Același pădurar a fost prins, în septembrie 2011, cum primea mită de la trei bărbați, pentru a-i lăsa să taie lemne.COMENTARII

WORDPRESS: 0