Ore de şah, fotografie şi calculator la Biserica „Sfântul Nicolae”

Proiectul se derulează cu bani din bugetul judeţului.

30 de copii din cadrul complexului de servicii „Familia mea” vor participa la ore de studiu de şah, fotografie şi vor învăţa cum să folosească un calculator, datorită unui proiect cu finanţare nerambursabilă derulat de Parohia „Sfântul Nicolae” Roman. Parohia a solicitat fonduri de la Consiliul Judeţean Neamţ, în baza programului anual de susţinere a asociaţiilor şi fundaţiilor din judeţ. „Noi facem, în parohie, activităţi social-filantropice de trei ani, dar anul acesta este prima dată când am cerut sprijin financiar de la Consiliul Judeţean. Proiectul include 30 de copii de la complexul «Familia mea». Fiind vorba de copii care au avut de suferit din cauza abandonului familiei, noi am gândit că activităţile din acest proiect i-ar putea ajuta să se apropie de ceea ce înseamnă o societate normală. Vrem ca ei să ştie că le suntem alături şi, prin activităţile creative gândite, dorim să creăm o comuniune cu ei”, a spus preotul Dragoş Munteanu (foto), paroh al Bisericii „Sfântul Nicolae” şi protopop de Roman.

Contractul de finanţare a fost încheiat, în luna iunie, pentru 17.600 de lei. Proiectul se va încheia în luna octombrie, însă echipamentele achiziţionate vor fi utilizate şi pe viitor. „Noi sperăm să le putem folosi în următorii trei-patru ani. Am cumpărat table de şah, aparate de fotografiat, un calculator. La fârşitul lunii august, dorim să organizăm şi un concurs de şah, cu premii în bani pentru cei mai buni competitori”, a adăugat preotul Dragoş Munteanu.


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Veronica S. 4 ani

    Ce rusine! Faceti proiecte si puncte la dosar cu bani publici, de la contribuabili, de la cei care trebuie sa beneficieze de servicii medicale, de curatenie,de protectie civila, etc…Aveti n cai de a face prin mijloace proprii, si tot in buzunarul cetateanului bagati mana…