Ordinea de pe buletinele de vot

Dimensiune text

Joi s-a stabilit care va fi ordinea candidaților la alegerile locale din iunie pe buletinele de vot. Fiecare alegător va primi patru buletine de vot.

 

Joi dimineață, la ora 10.00, la sediul Biroului Electoral Județean Neamț a fost trasă la sorți ordinea în care vor apărea pe buletinele de vot candidații la funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț și candidații pentru funcțiile de consilieri ai Consiliului Județean Neamț. În urma tragerii la sorți a fost stabilită următoarea ordine: 1. APEL (Alianța Electorală Populară Progresistă Europeană Liberală); 2. USL (Uniunea Social-Liberală); 3.PV (Partidul Verzilor); 4. PP-DD (Partidul Poporului „Dan Diaconescu”); 5. FC (Forța Civică); 6. PRM (Partidul România Mare); 7. PAS (Partidul Alianța Socialistă); 8. PER (Partidul Ecologist Român); 9. PP-LC (Partidul Poporului – Legea Cojocaru).

Și la Biroul Electoral Municipal Roman s-a tras la sorți ordinea de apariție pe buletinele de vot a candidaților pentru funcția de primar al municipiului Roman și a candidaților pentru funcțiile de consilier local. Pentru funcția de primar, ordinea este umătoare: 1. APEL (Alianța Electorală Populară Progresistă Europeană Liberală); 2. USL (Uniunea Social-Liberală); 3. PP-DD (Partidul Poporului „Dan Diaconescu”); 4. PRM (Partidul România Mare); 5. PV (Partidul Verzilor); 6. PP-LC (Partidul Poporului – Legea Cojocaru); 7. PER (Partidul Ecologist Român).

Pe buletinul de vot pentru candidații la Consiliul Local Roman se pătrează aceeași ordine ca și la candidații la funcția de primar. În plus, pe poziția a opta va fi trecut candidatul independent Sorin Dumitru Cazan, iar pe poziția a noua, candidatul independent Ozcan Aksoy.

Fiecare alegător va primi, pe data de 10 iunie, înainte de a intra în cabina de vot, patru buletine de vot: un buletin pentru candidații la președenția Consiliului Județean Neamț, un buletin pentru candidații la funcția de consilier județean, un buletin pentru candidații la funcția de primar și un buletin cu cei care doresc să devină consilieri locali.COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Nu vi se pare prea mare coincidenta ca APEL sa iasa pe locul 1 si USL pe 2 la ambele „trageri la sorti”?