Prima paginăRoman

„Orașul ascuns”, adus la Muzeul de Științele Naturii

Dimensiune text

Muzeul de Științele Naturii din Roman, cu sediul în Parcul Municipal, deschide joi, 7 iunie, expoziția temporară itinerantă intitulată „Orașul ascuns – reciful coralier”.

 

Expoziția este realizată în colaborare cu Muzeul de Științele Naturii din Prahova. „«Orașul ascuns» este cel mai mare «oraș» din lume, populat nu de oameni, ci de cele mai uluitoare animale marine. Pentru a-l descoperi, trebuie să privim dincolo de valuri. Cei care au făcut acest lucru au descoperit în reciful coralier un caleidoscop viu, alcătuit din corali, scoici, melci, sepii și caracatițe, stele și arici de mare„, a precizat Cătălina Ivan, muzeograf în cadrul Muzeului de Științele Naturii din Roman.

Vizitatorii vor putea vedea expuse în vitrine animale marine din Marea Mediterană, Oceanul Pacific și Oceanul Atlantic, însoțite de panouri cu scurte informații despre exponate.
Printre acestea sînt expuse coralul conopidă și trompeta australiană, urechea de mare și melcul păianjen, melcul de purpură și coralul deget, scoica gigant și ariciul de mare, steaua cu coarne și caracatița, coralul roșu și biscuitele de mare.

Expoziția va poposi în muzeul romașcan pînă la finalul lunii iulie. Programul de vizitare este zilnic, de luni pînă duminică, între orele 10.00 și 18.00.
Prețul unui bilet de intrare este de 2 lei pentru copii și 3 lei pentru adulți.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0