„Ora de programare”, la Colegiul Tehnic „Petru Poni”

„Ora de programare”, la Colegiul Tehnic „Petru Poni”

 

 

Colegiul Tehnic „Petru Poni” din Roman a luat parte, în această săptămână, la evenimentul internațional Hour of Code – Ora de programare, care își propune să facă din programare un limbaj accesibil oricui și pune la dispoziție gratuit resursele necesare, elevilor și profesorilor care doresc să se implice în această activitate. Astfel, oricine își dorește să-și descopere pasiunea pentru tehnologie sau să învețe bazele programării într-un mod interactiv o poate face accesând hourofcode.ro.

Hour of Code este o introducere de o oră în programare. Hour of Code a început ca o provocare pentru elevi de a învăța bazele programării timp de o oră, însă, în timp, a ajuns un eveniment global de educație și conștientizare. Nu este nevoie de experiență în domeniu, iar unele activități pot fi parcurse și fără calculator.

„Cunoștințele IT sunt fundamentale. Tehnologia aduce schimbări în toate industriile și domeniile existente în secolul XXI. Fiecare elev merită să aibă șansa de a învăța programare. Astfel, își dezvoltă creativitatea, abilitatea de a rezolva probleme și îl pregătește pentru viitoarea carieră. Joburile în domeniul IT se dezvoltă cel mai rapid, sunt plătite cel mai bine și reprezintă acum cel mai mare sector din US și din multe țări europene. Fiecare elev merită șansa de a avea succes. Studiile recente arată că, atunci când vorbim de materiile pe care elevii le îndrăgesc, informatica și ingineria sunt aproape în top, fiind întrecute doar de materiile artistice. Activitățile au diferite teme precum: Minecraft, Star Wars, Disney’s Frozen, Angry Birds, Plants vs. Zombies. Hour of Code se desfășoară în fiecare an în Săptămâna Educației IT, prima săptămână din luna decembrie. Având un suport și un interes deosebit de mare, este oportunitatea ideală pentru școli și licee să încurajeze predarea informaticii și apropierea tinerilor de tehnologie”, a afirmat profesor Mihaela Stan, din cadrul Colegiului Tehnic „Petru Poni”.

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0