Prima paginăSocial

Oră de limba română în atmosfera poveștilor lui Sadoveanu, la Hanu Ancuței, pentru elevii Școlii Pildești

Oră de limba română în atmosfera poveștilor lui Sadoveanu, la Hanu Ancuței, pentru elevii Școlii Pildești

Dimensiune text

 

Vineri, 10 noiembrie, elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 1 Pildești, coordonați de profesor de limba și literatura română Cosmina Alina Chirilă, au readus la Hanu Ancuței atmosfera de poveste de altădată, într-o șezătoare la care s-au citit fragmente din opera marelui Sadoveanu și s-au cântat melodii ale cenaclului Flacăra, Mariei Tănase și Mariei Lătărețu.

„Împreună cu elevii clasei a VII-a, am readus la Hanu Ancuței atmosfera de poveste de altădată, în memoria marelui scriitor și zugrav de plai moldovenesc Mihail Sadoveanu. Mi-am dorit ca ora de română dedicată lui Sadoveanu să rămână zugrăvită în sufletul «adultului de mâine» așa cum hanul de atunci și poveștile din el dăinuie și astăzi. Copiii au fost foarte emoționați, mai ales că și-au putut așeza ființa pură în locul unde, odată, «comisul Ioniță» asculta vibrând fiecare poveste. Mulțumim din suflet reprezentanților Hanului Ancuței, care, prin doamna Cristiana Bortaș, pentru a da veridicitate locului, au oferit copiilor din partea casei plăcintele Ancuței «poale în brâu» și ceai cald în căni de lut, dar și pentru susținere și amabilitate”, a afirmat profesor Cosmina Alina Chirilă.

 

 

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 1
 • Dan Jordan Herford 8 luni

  Felicitari tuturor copiilor si invatatorilor pentru aceasta actiune superba in memoria celui mai mare scriitor roman,MIHAIL SADOVEANU!
  Anul acesta se implinesc 140 de ani de la nasterea lui MIHAIL SADOVEANU.!

  Va doreste toate cele bune la toti

  Familia Sadoveanu

  Smaranda HERFORD,unica nepoata in viata fiica Liei Sadoveanu

  Si stranepotul Jordan HERFORD