Opt candidaţi pe loc la Știinţele comunicării

Dimensiune text

Cea mai mare concurenţă o înregistrează şi, în acest an, specializările Știinţe ale comunicării, Psihologia şi Dreptul. Rezultatele admiterii se vor afişa în cursul săptămînii viitoare.

 

Cu o zi înainte de încheierea perioadei rezervate înscrierilor la facultate, cea mai mare concurenţă s-a înregistrat la specializarea Știinţe ale comunicării din cadrul Facultăţii de Filosofie şi ştiinţe politice, unde concurenţa este de aproape opt candidaţi pe loc: 317 candidaţi înscrişi pe 45 de locuri. Concurenţă mare s-a înregistrat, de asemenea, şi la Relaţii internaţionale şi studii europene, unde erau 159 de candidaţi pe 25 de locuri, la specializarea Știinţe ale comunicării din cadrul Facultăţii de Litere, cu 154 de candidaţi înscrişi pe 40 de locuri, dar şi la Psihologie, unde pe cele 125 de locuri de la buget erau înscrişi 486 de candidaţi. Concurenţă mare se anunţă şi la Drept, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (foto), unde pe cele 200 de locuri erau înregistrate deja 732 de candidaturi, dar şi la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, cu 106 candidaturi pe 45 de locuri, iar la specializarea Kinetoterapie din cadrul aceleiaşi facultăţi erau înscrişi 122 de candidaţi pe 30 de locuri. Patru candidaţi pe loc sînt şi la Facultatea de Asistenţă socială, 178 de candidaţi pe 45 de locuri şi la Știinţe politice, unde pe cele 40 de locuri erau înscrişi deja 170 de candidaţi.

La Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, unde se înscriu în fiecare an cei mai mulţi dintre candidaţi, erau 1.450 de dosare depuse pe 706 locuri, în timp ce la specializarea Știinţe administrative erau 216 candidaţi pe 150 de locuri. Concurenţă mai mică s-a înregistrat la facultăţile care cer pregătire în domeniul ştiinţelor exacte, cum ar fi Matematica, unde s-au înscris 139 de candidaţi pe 110 locuri, Fizica, unde erau înscrişi 48 de candidaţi pe 85 de locuri, Chimia, cu mai puţin de doi candidaţi pe loc, sau Informatica, unde erau 348 de candidaţi pe 275 de locuri.

La specializarea Medicină generală a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” din Iaşi erau înscrişi 845 de candidaţi pe 300 de locuri, concurenţă asemănătoare înregistrîndu-se şi la specializarea Medicină dentară, cu 253 de candidaţi pe 90 de locuri, în timp ce la Farmacie erau 230 de înscrişi pe 100 de locuri.

În ceea ce priveşte domeniul economic, concurenţa cea mai aprigă se înregistrează la Academia de Studii Economice din Bucureşti, unde la specializarea Cibernetică economică sînt 510 înscrieri pe 82 de locuri, la Informatică economică sînt 540 de înscrişi pe 162 de locuri, iar la Contabilitate şi informatică de gestiune sînt 871 de înscrişi pe 285 de locuri. La aproape toate facultăţile, rezultatele admiterii vor fi afişate în cursul săptămînii viitoare.COMENTARII

WORDPRESS: 0