Prima paginăNeamt

Opririle neregulamentare, sancţionate de poliţişti

Dimensiune text

În perioada 18 – 20 iunie, poliţiştii Serviciului Rutier Neamţ au acţionat pentru combaterea încălcării normelor rutiere privind oprirea şi staţionarea voluntară a vehiculelor, în municipiile şi oraşele din judeţ.

 

În cadrul acţiunii, au fost aplicate 216 sancţiuni contravenţionale, din care 207 pentru oprire neregulamentară şi nouă sancţiuni pentru staţionare neregulamentară.

Trebuie ţinut cont de faptul că oprirea şi staţionarea neregulamentare a autovehiculelor constituie factori de risc în producerea evenimentelor rutiere, prin favorizarea iniţierii de către ceilalţi conducători de autovehicule a unor manevre neregulamentare de depăşire, dar şi prin faptul că aceste manevre de oprire constituie un obstacol pe drumurile publice, fiind afectată fluenţa şi siguranţa traficului rutier. Conform legislaţiei în vigoare, oprirea neregulamentară se sancţionează cu două – trei puncte amendă şi două puncte penalizare, iar staţionarea neregulamentară cu patru – cinci puncte amendă şi trei puncte penalizare.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Ics 9 ani

    Potrivit legii, de fapt – se sanctioneaza cu o clasa de sanctiuni principale , adica AVERTISMENT sau AMENDA si cu o sanctiune complementara (puncte de penalizare).

    Daca informatia vine de la politisiti – sa le fie rusine ca nu cunosc ei insisi legea. Daca vine din documentarea dumneavoastra – atunci va sugerez sa va documentati inainte de-a scrie un articol.