Prima paginăEconomie

Operațiunea „Surpriză!”

Operațiunea „Surpriză!”

Dimensiune text

 

Dacă, în anii anteriori, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) ne-a obișnuit, în preajma sărbătorilor, cu operațiuni de genul Helios, Cronos și Apollo, de această dată, deși s-a intensificat activitatea echipajelor  de la Antifraudă pe zona Roman, s-a lăsat tăcerea. Compartimentul de relații publice al Direcției Generale Antifraudă Fiscale (DGAF) afirmă că, deocamdată, se păstrează caracterul inopinat al controalelor, pentru maximizarea rezultatelor.

„Pe lângă acțiunile desfășurate cu scopul identificării și destructurării lanțurilor tranzacționale organizate în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, activitatea DGAF include și activități de monitorizare, supraveghere și control, orientate spre zone și domenii economice în care se manifestă fenomene de evaziune fiscală, indisciplină financiară sau slabă conformare. Pentru atingerea acestor obiective sunt derulate campanii la nivel național, însă, pentru maximizarea rezultatelor și păstrarea caracterului inopinat al controalelor, informațiile cu privire la obiectivele specifice sau zona de acțiune, vor putea fi comunicate după finalizarea acestora”, menționează Adriana Damian, din cadrul departamentului de comunicare al DGAF.

Popriri și sechestre asiguratorii ANAF de 1,6 milioane de lei, în primele trei luni

În perioada ianuarie – martie 2017, inspectorii Antifraudă au verificat 60 de operatori economici care desfășoară activități comerciale în județul Neamț. Urmare controalelor desfășurate în scopul verificării respectării legislației în vigoare privind obligația agenților economici de a utiliza casa de marcat și privind protejarea populației împotriva unor activități ilicite de producție, comerț sau prestări de servicii, inspectorii DGAF au instituit patru măsuri asigurătorii asupra unor active patrimoniale identificate, în cuantum de 1.615.379 de lei.
De asemenea, inspectorii Antifraudă au constatat abateri pentru sancționarea cărora au dispus aplicarea a 66 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 368.710 de lei, confiscări de sume, bunuri și venituri ilicite, în cuantum de 720.199 de lei, precum și suspendarea activității economice a unui contribuabil pentru încălcarea obligației de dotare cu aparat de marcat electronic fiscal (suspendare până la dotare). Cea mai mică amendă, în valoare de 1.000 de lei, a fost aplicată pentru încălcarea prevederilor art. 41.2, lit. c) din Legea 82/1991 (Legea contabilității), iar cea mai mare amendă, în cuantum de 27.500 de lei, fiind aplicată pentru nerespectarea dispozițiilor prevăzute în art. 10, lit c) din OUG nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Încălcarea obligației de fiscalizare a tuturor încasărilor prin intermediul casei de marcat, deţinerea de bunuri sau sume fără acte justificative și încălcarea obligației de întocmire şi utilizare a documentelor contabile pentru toate operaţiunile efectuate reprezintă cele mai frecvente abateri constatate de către inspectorii din cadrul Direcției Regionale Antifraudă Suceava, de care aparține județul Neamț.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • DAR PE POLITISTUL CU CONTRABANDA DE TIGARI ASA ZISUL GHERASIM DE LA ROMAN DE CE NU I SE FACE NIMIC ARE ATATEA DOSARE SI LEGEA SPUNE ASA DE LA 2 ANI LA 6 ANI SI INCHISA ACTIVITATEA PENTRU EL NU ESTE LEGE .EL DE CE NU DA BON FISCAL LA CURATATORIA DE PERNE …LA STANDUL DE HAINE DE UNDE SE ZICE CA VINDE HAINE DAR IN CUTII VINDE TIGARI NU VEDE POLITIA SI MAI LUCREAZA IN SISTEM NU CA STIE TOTUL CIND E CONTROL ARE ATATEA IESIRI LA UKRAINIENI DE CE NU II FACE NIMIC NIMENI SI DE CE MAI E IN SISTEM CU EL DM.COMANDANT NU VEDE SAU SEFUL MAI DECARTEZ CEVA SI PANA LA PENSIE MERGE ASA LA PUSCARIE CU EL ARE ATATEA DOSARE NU VEDE ANAFUL …ECONOMICUL …SEFI MAI MARI…DACA NU SCRIM MAI SUS LA BUCURESTI ..SA VADA CE E IN TARA LA ROMAN ….CORDUN …GHERAESTI LA CUMATRA DE UNDE SE APROVIZIONEAZA MIHAELA ……….. DMNA.GHERASIM NU MAI POATE DE SINE VACANTE PESTE VACANTE ETC…LA PUSCARIE CU EI ….VREA LA PENSIE PE CAZ DE BOALA DE INIMA PUSCARIA SA-L MANINCE SA-U NU E LEGE PENTRU EL…..