Prima paginăSocial

ONG-uri din Neamț, parteneriat cu autoritățile în lupta împotriva COVID-19

ONG-uri din Neamț, parteneriat cu autoritățile în lupta împotriva COVID-19

Dimensiune text

 

Organizațiile neguvernamentale s-au alăturat Prefecturii Neamț în această perioadă de efort pentru susținerea primei linii de luptă împotriva COVID-19. În acest sens, s-au încheiat joi, 26 martie, două contracte de colaborare între prefectura Neamț și 12 asociații – trei asociații integrate în comunitatea VIVID Piatra Neamț și nouă asociații în cadrul comunității „Neamțul solidar la greu – Împreună învingem COVID”, informează Prefectura Neamț.

Aceste contracte de colaborare prevăd ajutor din partea prefecturii Neamț pentru tot ce înseamnă informare în timp real despre necesarul de echipamente din partea instituțiilor implicate în această luptă, precum și sprijin în timp real în funcție de problemele care pot apărea pe parcursul acțiunilor pe care aceștia le întreprind.

Autoritățile au transmis aprecieri asupra deschiderii și solidarității pe care aceste comunități le oferă, în primul rând liniei întâi de luptă, tuturor cadrelor medicale,  personalului altor instituții care se află în prim plan, precum polițiștii, jandarmii, cadrele medicale de pe ambulanță, dar și tuturor cetățenilor județului care solicită sprijin în această perioadă.

„Am invitat la o o masă comună organizațiile neguvernamentale din Neamț, le mulțumesc celor care au dat curs, și au acceptat să fie solidari în această luptă împotriva virusului COVID-19. Ne responsabilizează încrederea pe care ne-au acordat-o cele 12 asociații prezente în această colaborare, motiv pentru care vom fi permanent prezenți cu ajutor și implicare în toate solicitările dumnealor. Dorința mea este să ajutăm toate cadrele medicale, personalul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ, cadrele medicale din Serviciul de Ambulanță Județean Neamț, personalul din structurile de jandarmi și armată. Să nu uităm că ei duc o luptă zilnică în verificarea persoanelor care se află in izolare și în carantină, dar și în misiunile lor de asigurarea climatului de siguranță zilnică. Suntem în povestea asta împreună și sper să reușim să facem lucruri frumoase și rodnice pentru a reuși să trecem mai ușor peste această perioadă foarte grea”, a declarat prefectul județului Neamț, George Lazăr.

„Suntem nouă ONG-uri. Suntem obișnuiți să ne dedicăm comunității și pe timp de liniște. Acum, suntem #SolidariLaGreu punem toată experiența și energia pentru că doar #ÎmpreunăÎnvingemCOVID. Ne-am asociat cu Instituția Prefectului – județul Neamț pentru o coordonare eficientă cu instituțiile statului în lupta pentru atenuarea efectelor epidemiei de #coronavirus. Mulțumim domnului prefect George Lazar pentru implicarea personală și sprijin. Avem nevoie de suportul vostru, al tuturor, pentru a ne proteja bunicii și persoanele vulnerabile de riscul de îmbolnăvire”, a declarat Andrei Carabelea, reprezentantul comunității „Neamțul solidar la greu – Împreună învingem COVID”.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0