Oncologii fug de Spitalul Roman

Dimensiune text

Niciun medic oncolog nu s-a arătat interesat de postul scos la concurs de spital.

Medicul Dorina Luchian va rămâne, în continuare, o bună perioadă de timp, singurul medic oncolog de la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman. Chiar dacă a fost scos la concurs un post de medic pentru această secţie, în zadar s-a chinuit conducerea spitalului să discute cu medicii de această specialitate, încercând să îi convingă să vină la Roman, fiindcă tot efortul a fost în zadar. Mai este doar o zi până când se mai pot face înscrieri pentru concursul în vederea ocupării acelui post de la Oncologie, dar, până acum, nu a apărut niciun candidat.

„Din informaţiile pe care le avem, există înscrieri pe fiecare dintre specialităţi, mai puţin pe partea de Oncologie. Avem medici care s-au înscris pentru posturile de la Cardiologie, Medicină Internă, Pneumologie şi, chiar, Radiologie, acolo unde suntem deficitari. Au mai fost medici care au întrebat de alte specialităţi, cum ar fi Chirurgie Cardiovasculară, Alergologie, Chirurgie Buco-Maxilo-Facială, Neurochirurgie, dar, din păcate, aceste specialităţi nu sunt prinse în structura spitalului. Noi am dori să le dezvoltăm, dar trebuie să vedem ce posibilităţi avem. Practic, trebuie să modificăm structura spitalului, iar pentru aceasta avem nevoie de un ordin al Ministerului Sănătăţii”, a declarat medicul radiolog Mihaela Banu, directorul interimar al Spitalului Roman.

Conducerea spitalului a scos la concurs alte posturi care pot fi ocupate în perioada următoare. Este vorba despre 14 posturi de îngrijitor de curăţenie, opt posturi de brancardier, două posturi de registrator cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată şi două posturi de registrator pe perioadă determinată.COMENTARII

WORDPRESS: 0