Prima paginăCultural

„Omul lumii moderne, între progres și disperare”

Dimensiune text

Asociația Culturală „Clepsidra” l-a invitat pe scriitorul Virgil Răzeșu (foto) la o manifestare inclusă în cadul „Zilelor Municipiului Roman”.


Sala de conferințe a Liceului cu Program Sportiv va găzdui miercuri, 16 mai, orele 18.00, o conferință organizată de Societatea Culturală „Clepsidra” din Roman. Evenimentul, organizat cu prilejul „Zilelor Municipiului Roman”, îl va avea ca invitat pe chirurgul Virgil Răzeșu, doctor în medicină, din Piatra Neamț. Dezbaterea va avea tema „Omul lumii moderne, între progres și disperare”.

Autorul pune în balanța înțelegerii elementele de progres fără precedent ale contemporaneității și motivele de îngrijorare și tensiune, destul de bine susținute de fapte și realități, capabile să inducă starea de disperare a omului de pretutindeni. Începutul mileniului este departe de a asigura locuitorilor planetei liniștea, pacea și mjloacele de subzistență ale societăților, ba se poate spune că problemele nerezolvate ale planetei s-au înmulțit. Omul este atras în vîrtejul unor probleme fără soluții imediate ori pe termen lung, ceea ce amplifică și îi întărește credința că societatea se îndreaptă pe căi greșite, supusă dorinței de putere și dominație a unor țări sau zone asupra celorlalte, deschizînd calea violenței, a disprețului și intoleranței, cu revigorarea mișcărilor funda­men­ta­liste și a terorismului„, a precizat preotul Cornel Paiu, președintele Societății Culturale „Clepsidra” și moderatorul întîlnirii.

Conferința va fi urmată de lansarea a trei volume ale lui Virgil Răzeșu: „Inelul pierdut” (roman), „Ce ne facem, Doamnelor?!” (proză scurtă), „Scriitori din Neamț” (antologie coordonată de Virgil Răzeșu).

COMENTARII

WORDPRESS: 0