Omul de afaceri Adrian Dămoc s-a pus rău cu locatarii de la bloc

Dimensiune text

Locatari ai blocurilor 10, 10A și 12 de pe strada C.A Rosetti amenință că-l vor da în judecată pe noul lor vecin, omul de afaceri Adrian Dămoc. Romașcanul își construiește o casă cu înălțimea de șapte metri lîngă un bloc. Administrația locală a cerut, în premieră, ca afaceristul să prezinte un studiu de umbrire și o expertiză care să arate că ridicarea casei sale nu va afecta structura blocului din apropiere.

 

Locatari ai blocurilor 10, 10A și 12 de pe strada C.A. Rosetti au participat, miercuri, la un adevărat protest ad-hoc, solicitînd administrației locale să ia măsuri pentru sistarea lucrărilor care afectează un spațiu verde din zonă, aflat în proprietatea privată a omului de afaceri romașcan Adrian Dămoc. Pe acest teren, afaceristul intenționează să construiască o locuință, însă locatarii se tem că noua construcție nu va mai lăsa lumina să pătrundă în apartamentele situate la primele nivele ale blocului din apropiere. Locatarii spun că vor să îl dea în judecată pe afacerist, pentru că, după ce și-a împrejmuit proprietatea, s-a pregătit să înceapă lucrările de construire, deși nu a primit, încă, autorizațiile necesare.

În timp ce locatarii sînt supărați pe noul lor vecin, reprezentanții administrației locale spun că nu pot sista lucrările dacă toate actele proprietarului sînt în regulă. Totuși, reprezentanții Primăriei i-au solicitat lui Adrian Dămoc, în premieră, să prezinte atît o expertiză care să arate că ridicarea casei sale nu va afecta structura blocului din apropiere, cît și un studiu de umbrire, ambele acte urmînd să fie obținute pe cheltuiala proprie.
Am solicitat efectuarea unui studiu de umbrire, pe cheltuiala beneficiarului. Există un program pe calculator care simulează felul în care soarele, pe parcursul întregului an, luminează geamul cel mai apropiat de clădirea respectivă. Dacă timpul de însorire e mai mic de 30% din zi, trebuie schimbate distanțele dintre noua construcție și geamul cel mai apropiat. Casa pe care proprietarul acelui teren dorește să o construiască are înălțimea de 6,83 metri, iar distanța pînă la bloc e de 7 metri„, a explicat arhitectul șef al orașului, Ana Maria Alexe.
Distanța între casă ce urmează să fie construită și blocul cel mai apropiat e respectată, conform normelor legale. I-am propus proprietarului să cumpărăm acel teren sau să îi oferim altul în schimb, dar ne-a refuzat. Dacă acele două expertize vor atesta că structura blocului nu va fi afectată și că timpul de însorire al geamurilor din vecinătate nu va fi mai mic de 30% pe zi, îi vom elibera autorizația de construire. Nu putem să facem mai mult decît atît, pentru că am intra în sfera abuzului în serviciu„, a completat primarul Laurențiu Dan Leoreanu.

În timp ce locatarii blocurilor de pe strada C.A Rosetti par a fi într-un război continuu cu noul lor vecin, acesta spune că va respecta toate regulile legale în momentul ridicării noii sale case. „Am avut autorizație de împrejmuire, am depus săptămîna aceasta documentele pentru autorizația de construcție și urmează să o obțin. E vorba de o casă de șapte metri înălțime. Trotuarul din fața gardului împrejmuitor nu este blocat accesului trecătorilor, dar voi utiliza o parte din el pentru a permite accesul mașinilor cu materiale de construcții. Nu am cum și de ce să mă înțeleg cu vecinii din bloc: sînt proprietar pe acest teren și construiesc o casă aici. Înainte să îl cumpăr, am întrebat arhitecul șef dacă pot face o casă pe acest teren mi s-a spus că nu este nici o problemă. Intenționez să termin lucrarea în cîteva luni„, a spus Adrian Dămoc.

Deocamdată, lucrările din zonă au început, însă, cu stîngul: băncile montate de echipele administrației locale în zona unde a fost amplasat ulterior gardul de împrejmuire au fost scoase și „depozitate” în fața scării unui bloc din apropiere, motiv pentru care Poliția Locală a acordat o sancțiune, solicitînd remedierea pagubei create.

[sam_ad id=”89″ codes=”true”]COMENTARII

WORDPRESS: 4
 • blocurile au niveluri, nu nivele.

 • cornel 8 ani

  ma da ce pacalici de om de afaceri e asta?

 • un roman 8 ani

  Cum sa sisteze Primaria lucrarile daca Damoc e apropiatul D-lui Primar?! Istoria se repeta… asa cum si fostul Primar, Carpusor a concesionat jumatate din oras fara nici o remuscare firmelor care il simpatizau si ii rotunjeau veniturile… Insa, din cate imi amintesc, tot D-l Primar se batea cu pumnul in piept ca in Primarie sunt oameni corupti si ca va face tot posibilul sa schimbe unele persoane, si aici ma refer la Ana Maria Alexe, cu complicitatea careia s-au realizat atat de multe ilegalitati…Ori D-l Primar este orb, ori se face ca nu vede… Chiar ne ia de prosti!!!! Rusine!!!!
  Sper sa publicati comentariul si sa aratati ca sunteti, prin natura meseriei, impartiali…

 • Boss 8 ani

  Invidia unora e prea mare.atat timp cat omul este proprietar prin vanzare cumparare si nu concesionare poate construi ce ii permite legea pe acel teren.asa ca primaria nu are ce comenta despre investitia omului decat sa verifice daca sunt abateri de la proiect.