Olimpicul care face performanță la un liceu din mediul rural

Dimensiune text

Tiberiu Minică (foto, alături de profesoara Lilioara Cojan), elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani, s-a calificat la faza naţională a olimpiadei la Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor.

Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani este una dintre unităţile de învăţământ din zona Roman cu elevi la fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare. În ultimii ani, conducerea liceului a avut drept obiectiv creşterea performanţelor şcolare, printr-o implicare mai mare a familiei în viaţa şcolii. În acest an, liceul şi întreaga comunitate din Săbăoani vor fi reprezentate la faza naţională a disciplinei TIC – Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor – de elevul Tiberiu Minică, de la clasa a X-a.

Tiberiu învaţă la profil real, specializarea Ştiinţe ale naturii, şi a fost pregătit de profesoara Lilioara Cojan, cadru didactic cu experienţă şi dăruit profesiei. „Este pentru prima oară când avem un elev calificat la disciplina TIC şi suntem bucuroşi şi mândri de rezultatul obţinut. Munca şi stăruinţa elevului şi a doamnei profesoare au dat roade, Tiberiu obţinând primul punctaj la faza judeţeană a olimpiadei de TIC. Acest rezultat reprezintă o confirmare a faptului că în mediul rural există copii cu potenţial, dar fără muncă este imposibil de atins performanţa. Ne luptăm cu eticheta de şcoală rurală, dar, indiferent de condiţiile şi de locul unde te afli, performanţa înseamnă muncă. Creşterea numărului de participanţi la olimpiadele şcolare reprezintă o prioritate pentru liceul nostru”, a precizat profesoara Ioana Ciobanu, director adjunct la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani.

Tiberiu Minică a obţinut locul I (77 de puncte) la faza judeţeană a olimpiadei de TIC. Rezultate bune au obţinut şi elevii: Claudiu-Iosif Şandar (clasa a X-a, menţiune, 64,50 de puncte), Camil-Silviu Lorenţ şi Robert-George Sîrbu (clasa a IX-a, menţiune, 50 de puncte).COMENTARII

WORDPRESS: 0