Olimpic național la chimie pasionat de chitară

Victor Eduard Robu (foto), elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”, intră în cursa pentru o bursă „Marsat”.
În palmaresul lui se află premii și mențiuni la concursuri naționale. În timpul liber cîntă la chitară și face grafică.

 

 

Societatea Marsat Roman, prin managerul Vasile Balcan, susține performanța școlară și interesul tinerilor pentru o carieră de succes, prin acordarea a șase burse școlare al căror cuantum este de 15.000 de lei pentru fiecare an școlar, începînd cu luna martie 2012.

Bursele lunare, pe perioada completării studiilor,  sînt condiționate de menținerea sau depășirea performanțelor  școlare ce-i recomandă pe bursieri ca viitori specialiști ce vor contribui la prosperitatea și renumele comunității.

 

 

Victor Eduard Robu a reușit, pînă în clasa a X-a, să adune premii județene și naționale la concursuri destinate celor mai buni elevi, iar în timpul liber cochetează cu grafica și cu chitara. Își dorește cel mai mult să ajungă în poziții în care să poată lua decizii importante, prin care să-i ajute și pe ceilalți. Mai are un frate mai mic, iar veniturile familiei sînt asigurate doar de mama sa. În urma unui accident, tatăl lui Victor și-a pierdut capacitatea de a munci. Victor Eduard Robu locuiește în Săbăoani și tot acolo învață, la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”, în clasa a X-a A, profilul matematică – informatică.

De cînd se știe, a participat la concursuri, cele mai tari puncte ale sale fiind fizica și chimia. În clasa a VII-a, a obținut locul I la faza națională a concursului de fizică și chimie pentru elevii din mediul rural, „Impuls Perpetuum”, dar și o mențiune la etapa națională a olimpiadei de chimie „Raluca Rîpan” și locul I la concursul regional „Magda Petrovanu”. În clasa a VIII-a, a obținut premiul I pe județ la olimpiada de fizică, fapt ce-i dădea posibilitatea de a participa la faza națională a concursului. A renunțat, pentru că olimpiada de fizică se suprapunea peste cea de chimie, la care obținuse, de asemenea, drept de participare. Alegerea lui Victor s-a dovedit una foarte bună: de la olimpiada de chimie s-a întors, atunci, cu o mențiune națională. În anul școlar trecut a obținut premiul I la Concursul național ChimExpert, încă o mențiune la olimpiada națională de chimie și locul I la Concursul „Magda Petrovanu”, organizat de Facultatea de Chimie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

 

 

Se consideră un adolescent obișnuit, căruia nu-i este frică să muncească și care își dedică timpul liber cultivării talentelor sale artistice: cîntă la chitară și transpune în schițe creionate gîndurile care îl frămîntă.
Cea mai mare provocare a unui adolescent este aceea de a-și da seama care este scopul său în viață și cum ar putea să-l ducă la împlinire. Gîndul că va trebui să aleg un anumit drum pe care să pășesc mă bucură, dar mă și sperie, în același timp. Mă sperie pentru că nu va fi la fel ca în anii de liceu, cînd mă bazez pe colegi și pe școala în care m-am format. Am motive să mă bucur pentru că voi avea ocazia să fac lucrurile la care mă pricep cel mai bine și care îmi plac. De aceea, îmi doresc ca, după terminarea liceului, să continui să studiez în țară știința care se ocupă de transformarea substanțelor – chimia, eventual cu ajutorul calculatorului, cea de-a doua mare pasiune a mea. Rezultatele obținute pînă acum reprezintă munca unei întregi echipe, la care au contribuit și părinții, și profesorii, dintre care vreau să-i amintesc pe doamna profesoară de chimie Mihaela Mîrze, care îmi este și dirigintă, Anișoara Scîrlat, profesoara mea de chimie din gimnaziu, și Angela Vacaru, profesoara de fizică în gimnaziu„, a spus Victor Robu.


COMENTARII

WORDPRESS: 0