Prima paginăActualitate

Obligațiile fiscale se plătesc mai repede

Dimensiune text

Scandența creanțelor fiscale a fost devansată cu patru zile. Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a emis, joi, un comunicat prin care anunță devansarea scadenței obligațiilor fiscale.

 

 

Pentru a veni în sprijinul contribuabililor care doresc să acorde personalului zile libere după 25 decembrie, prin Ordonanță de urgență a Guvernului a fost completată Ordonanța Guvernului nr.92/ 2003 privind Codul de procedură fiscală, în sensul că după articolul 111 din OUG nr.92/2003 a fost introdus art.111¹, potrivit căruia creanțele fiscale pentru care, potrivit Codului fiscal sau altor legi care le reglementează, scadența și termenul de declarare se împlinesc la 25 decembrie, sunt scadente și se declară până la data de 21 decembrie.  Aceste prevederi se aplică pentru obligațiile aferente lunii noiembrie 2012 al căror termen de declarare și plată devine 21 decembrie 2012„, se arată în comunicatul ANAF.

Informații detaliate se pot obține la birourile pentru asistența contribuabililor din cadrul administrațiilor finanțelor publice și telefonic, la centrul de asistență a contribuabililor, la numărul de telefon 0314039160.

COMENTARII

WORDPRESS: 0