Prima paginăRoman

Oaspeți străini, în vizită la Primăria Roman

Dimensiune text

28 de elevi și 17 cadre didactice din șapte țări europene au petrecut o săptămână la Roman, în cadrul proiectului Comenius OVIENT, găzduit de Colegiul Tehnic „Danubiana”. Joi, primarul Leoreanu le-a oferit membrilor delegației străine însemnele municipiului.

În cadrul proiectului Comenius OVIENT – „Option variety for improvement – Entrepreneurship”, Colegiul Tehnic „Danubiana” a găzduit, pe parcursul întregii săptămâni, o nouă întâlnire în cadrul căreia elevi din România și din alte șapte țări europene au învățat tainele antreprenoriatului. Joi, elevii și cadrele didactice implicate în acest proiect s-au întâlnit, în sala de ședințe a Primăriei Roman, cu edilul Laurențiu Dan Leoreanu. Cu această ocazie, primarul a felicitat participanții la proiectul Comenius și a oferit membrilor delegației străine însemnele municipiului.

„Apreciez ca fiind deosebită această activitate de la Colegiul Tehnic «Danubiana», la care participă 28 de elevi și 17 cadre didactice din Anglia, Turcia, Polonia, Spania, Croația, Bulgaria și Italia, precum și 37 de elevi și cadre didactice din România. Sper ca acest schimb de experiență să fie util tuturor celor implicați în proiect. Îmi pare rău că șederea delegației străine în Roman se încheie pe data de 30 noiembrie. Mi-aș fi dorit ca elevii și cadrele didactice din străinătate să ne fie alături la activitățile organizate cu ocazia zilei de 1 Decembrie la Roman, dar sunt convins că elevii romașcani vor transmite colegilor și partenerilor din străinătate, prin multiplele metode de comunicare disponibile, informații și imagini de la acest eveniment de suflet pentru români. Sper ca acest parteneriat să aducă beneficii tuturor părților implicate în proiect”, a spus primarul Laurențiu Dan Leoreanu. Proiectul OVIENT este finanțat prin Programul „Învățare pe tot parcursul vieții”, promovat de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

 COMENTARII

WORDPRESS: 0