Prima paginăSocialEducatie

Oaspeţi europeni la Primăria Romanului

Dimensiune text

Participanţii la reuniunea de la Roman a proiectului „Science around us along history” s-au întâlnit cu primarul Laurenţiu Dan Leoreanu.

Elevi şi profesori din şcoli din Spania, Anglia, Franţa, Suedia, Polonia, Austria, Turcia şi Italia, parteneri ai echipei de proiect de la Colegiul Tehnic „Danubiana”, în cadrul proiectului „Science around us along history”, au fost primiţi miercuri, 8 octombrie, de primarul Romanului, profesorul Laurenţiu Dan Leoreanu. În cadrul întâlnirii s-a discutat despre activităţile desfăşurate în cadrul reuniunii de la Roman, despre produsele finale realizate în cadrul proiectului, apreciindu-se, în acelaşi timp, importanţa colaborării tinerilor care descoperă, cu prilejul acestor întâlniri, că, deşi aparţin unor culturi şi civilizaţii diferite, sunt uniţi de aceleaşi preocupări, sentimente şi aspiraţii. „Este o mare bucurie să vă avem în vizită la noi. Este un bun prilej de a ne cunoaşte şi de a constata, încă o dată, că, deşi vorbim limbi diferite, avem aceleaşi aspiraţii”, a spus primarul Romanului, Laurenţiu Dan Leoreanu, care a adăugat că tema proiectului este una incitantă şi s-a arătat interesat, în calitate de profesor de matematică, de a participa la activităţile din proiect care au drept scop evidenţierea implicării ştiinţei în viaţa de zi cu zi.

Coordonatorul internaţional al proiectului, Francisco Lugue, din Spania, a apreciat ospitalitatea cu care participanţii au fost înconjuraţi de la sosirea în Roman şi obiectivele vizitate cu prilejul excursiilor. După întâlnirea de la Primărie, participanţii la proiect au participat, la Colegiul Tehnic „Danubiana”, la o întâlnire cu reprezentanţii Agenţiei de Protecţia Mediului, unde au discutat despre biodiversitatea mediului din zonă şi despre efectele poluării. Ultima zi a reuniunii de la Roman, joi, 9 octombrie, este destinată unei excursii la Iaşi, după ce oaspeţii europeni au vizitat, până acum, obiective din zona Piatra Neamţ şi Bicaz.

COMENTARII

WORDPRESS: 0